Наша землячка в Дубаї працює близько чотирьох годин на день та заробляє від $5 тис. на місяць

Юлія Мамедова  працює персональним тренером в Дубаї. В країну приїхала два роки тому, за цей час змінила дві роботи.

“Подруга, яка мешкає в Дубаї, запросила прилетіти до неї на день народження. За два тижні місто настільки сподобалося, що вирішила повернутися, – розповідає Gazeta.ua Юлія Мамедова. – В Україні сім місяців посилено підтягувала англійську мову. Потім шукала роботу через агентства. Пройшла співбесіду у скайпі і підписала контракт на вакансію спортивного інструктора в готелі”.

За словами дівчини, роботодавці оплатили переліт, забезпечили житлом та дворазовим харчуванням. Платили $800 на місяць, а також відсоток від загальних продаж в готелі.

“Загалом мала близько 1000 доларів. Працювала з 11 ранку до 8 вечора, але жили дуже далеко від місця роботи. На дорогу в один кінець витрачала годину. Крім тренувань в обов’язки входило витирати спортивне обладнання, давати гостям ключі від шафок. – каже дівчина. – До готельної їжі звикнути було важко – усе дуже гостре. Тому багато продуктів купувала в супермаркетах, заїдала самотність та нудьгу. За 10 місяців поправилася на 10 кілограмів”.

Щоб отримати професійний зріст, через сім місяців Юлія Мамедова почала шукати нове місце роботи.

“Загалом працювати було непогано, але не було професійного зростання. Тому вирішила розірвати контракт і піти своїм шляхом. Дуже ризикувала, бо в Дубаї на одному місці роботи прийнято протриматися хоча б рік, щоб не отримати репутацію ненадійного працівника. Але, якщо захотіти, то все можливо. В контракті з компанією було прописано, що маю відробити два роки. Якщо звільняюся раніше вимагали 2 тисячі доларів. Це суперечить закону країни. Намагалася довести свою правоту, але зрозуміла, що на це піде багато сил, грошей і часу. Довелося заплатити”.

Влаштувалася в агенцію персональним тренером. В Еміратах в усіх будинках є безкоштовні тренажерні зали для мешканців. Дуже популярна послуга – виклик спортивного тренера додому. Головою вимогою роботодавця, як каже Юлія, було отримати на права. Адже доводилося їздити у різні точки міста.

“Тренування оплачують дуже добре – від 60 доларів за одне тренування, яке триває годину. Сума залежить від тренування в платоспроможності клієнта – 100 – 200 доларів. В місяць платили уже 2,5 тисячі доларів. Але доводилося самій знімати житло. На однокімнатну квартиру йшло 800 доларів. За рік роботи в компанії зрозуміла, що дуже вигідно працювати на себе. Є попит і багато місць для тренувань – пляжі, парки, вулиці. Також в Дубаї можливо законно купити собі фріланс-візу і отримати спеціальну ліцензію у міністерстві спорту”.

 Українка Юлія Мамедова  працює персональним тренером в Дубаї.
Зараз Юлія Мамедова напрацювала власну базу клієнтів. Працює близько чотирьох годин на день та заробляє від $5 тис. на місяць, залежно від сезону.

“Робота дуже цікава, бо місто багатонаціональне. Доводиться працювати з різними клієнтами. Звикала до індусів. Коли вони говорять так, то махають головою в сторони, що у нас означає “ні”. До деяких клієнтів повинна була одягати національну закриту сукню – абаю і носити паранджу. Тому хоч відчувала себе самотньою, ніколи не відчувала приїжджою. До того ж я дуже щаслива, що змогла заробляти за годину стільки, скільки тренера в Києві з важкістю заробляють за один день. Дубай – це місто можливостей. Незважаючи на труднощі, завдяки наполегливості та праці усього можливо досягти самостійно. Тим паче, що наші працівники одні з найкращих “.

zakarpatpost.net