Стало точно відомо, звідки до Ужгорода прилітають лебеді. ДОКУМЕНТ

Лебедина ідилія в столиці Закарпаття триває вже кілька років. Пернатим ужгородці не просто радіють, а білопері красені вже стали для них дуже рідними. Ними опікуються, їх підгодовують і про них дбають активісти.

Про трагедію лебединої родини з Кірпічки відомо майже всім, але далеко не всі знають, звідки прилетіла нова дружина лебедя-тата, яку він собі знайшов після смерті лебідки-мами.

Леді Гага – птаха досить норовлива, гордовита, з характером і не стала терпіти біля коханого його власну дитину – Манюню.

Мачуха прогнала молоду самицю, аби в серці овдовілого лебедя було місце тільки для неї одної.

Утім поки холодно, птахи мігрують з Кірпічки на Уж і з Ужа на Кірпічку. Тож Манюня деколи має змогу поплавати біля батька – єдиного, кого має змогу бачити з колишньої щасливої сім’ї, оскільки одне лебедя також загинуло, одне – перебуває на перетримці, а про вигнанця Гошу теж відомо всім.

Тож активісти зацікавилися, звідки таємнича Леді Гага потрапила в Ужгород. Тим більше, що у неї та в самця Бугора (так назвали птахів ужгородці), на лапках помітили спеціальні кількя. За ними можна точно визначити батьківщину лебедів.

Тож днями стало відомо, що прилетіли до нас пернаті з Угорщини. Про це повідомила Andrianna Andrijivna, яка вже давно вболіває за долю пернатих красенів.

За її словами, лебеді-туристи, що оселилися на Ужі в грудні минулого року родом з Угорщини. Їм по три роки.

«Отже, HP397-самка, її ужгородці назвали Гага, а HK299, самець, ім’я Бугор (теж придумали ужгородці)», – написала вона.

Що ж, така інформація є дуже цінною, адже ймовірно, що більшість лебедів прилітають в Ужгород від сусідів… навіть якщо вони не окільцьовані.

zakarpatpost.net