5 найбільш резонансних злочинів, скоєних на Закарпатті у 2018 році. Вбивство прикордонника

Продовження

У цьому році було багато гучних злочинів, вбивств,  затримань на корупційних схемах, судових позовів проти чиновників, які сколихнули закарпатців, про які говорили і досі говорять. На жаль, таке життя: одні народжуються, а інші (кому би ще жити) помирають, одних засуджують, інших виправдовують. Більше того, цьогоріч один із закарпатців навіть отримав максимальне покарання – довічне ув’язнення, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Тож які зі злочинів були найбільш резонансними у 2018 році.

Газета «Неділя Закарпатські новини» спробувала підбити підсумки і виділила п’ять найгучніших справ, які стали найбільш обговорюваними серед наших земляків.

  1. Вбивство  прикордонника

16 листопада 34-річний контрабандист із Рахова здійснив наїзд на начальника відділу прикордонної служби «Ділове» Вадима Березенського. Незважаючи на те, що лікарі всіма силами боролися за життя прикордонника, врятувати його не вдалося, невдовзі він помер. А вбивцю знайшли швидко. Виявилося, що він займався контрабандою цигарок.

Справа швидко набула широкого резонасу і коментував її навіть Арсен Аваков, який пообіцяв, що вбивця отримає довічне ув’язнення.

А президент Петро Порошенко доручив голові Держприкордонслужби Петру Цигикалу забезпечити сім’ю Вадима Березенського квартирою і надати матеріальну допомогу, а також надати прикордоннику державну нагороду посмертно.

Поховали Березовського на Хмельниччині у його рідному місті Ізяслав.

Попіарився його на смерті і закарпатський «губернатор» Москаль, який співвідповідачем у цій справі назвав Верховну Раду.

«Мусимо наголосити, що часткова вина за смерть прикордонника лежить на Верховній Раді України. Різкий сплеск контрабанди відбувся в 2012 році – одразу після того, як Верховна Рада за ініціативою А.Портнова (керівник одного з управлінь Адміністрації Президента часів Януковича) та І.Калєтніка (голова Держмитслужби України періоду Януковича) скасувала кримінальну відповідальність за контрабанду товарів. З тих пір виникла дуже дивна ситуація – у всіх наших сусідів (а територією Закарпаття проходить державний кордон України з чотирма країнами Євросоюзу) за контрабанду передбачена кримінальна відповідальність, і тільки ми притягуємо контрабандистів до адміністративної відповідальності – штрафу з конфіскацією контрабандних товарів та засобів їх переміщення, – наголосив він. –  У нас є мешканці Закарпаття, котрих понад сто разів затримували за контрабанду сигарет!».

Поки що триває досудове розслідування і вбивця прикордонника перебуває під арештом, а як далі складеться його подальша доля – вирішить суд.

Продовження читайте на сайті zakarpatpost.net завтра.

zakarpatpost.net