Капушанська чи Перемоги? Ужгородці можуть проголосувати за назву вулиці

Ужгородьска міська рада оприлюднила інформацію про те, що наразі проходить голосування за перейменування вулиць у місті. Йдеться про вулиці Мейсароша і Кашшая, а також про важливу стратегічну артерію столиці Закарпаття – Капушанську.

Власне щодо назви цієї вулиці і проводиться голосування.

Отже, у повідомленні йдеться:

“2 січня 2019 року Ужгородська міська рада запросила містян до участі у публічних консультаціях щодо перейменування двох вулиць. У зв’язку з проведенням 18 січня цього року чергової сесії міської ради, у порядку денному якої є питання про перейменування вулиць, голосування триватиме до 13 години 16 січня, а не до 20 січня, як планувалося.

У рубриці http://rada-uzhgorod.gov.ua/publichni-konsultatsiyi/ можна обрати бажані варіанти рішень.

Щодо проміжних результатів, то на питання, чи доцільно перейменовувати вулицю Перемоги на вулицю Капушанську, станом на 9 січня думки ужгородців розділилися наступним чином: 174 підтримують перейменування вулиці Перемоги на вулицю Капушанську, а 56 проти будь-яких змін.

Для остаточного закріплення назви для цієї вулиці запрошуємо ужгородців висловити свої думки за посиланням https://vdmk.org/2248 й обрати один з таких варіантів: 1 – ТАК (вулиця Капушанська) та 2 – НІ (вулиця Перемоги)”.

Усі бажаючі можуть проголосувати за назву, яка більше до снаги.

zakarpatpost.net