Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 12 січня

День на Закарпатті був багатим на події.

Цими днями Закарпаття сколихнула страшна новина про жорстоке побиття хлопця в Хусті.

Про трагічну звістку повідомила у Фейсбуці користувачка Іванна Мамчич.

За словами користувачки, мати хлопця дуже плаче. Дізналася вона про трагедію у лікарні, де наразі медики борються за життя потерпілого.

Цитуємо текст без змін.

“Вчора стала свiдком, як у Хустськiй лiкарнi рятували хлопчика 18 рокiв, якому четверо юнакiв дубинками проломили голову i викинули на снiг. Мати невтiшно плаче, залучили ужгородських лiкарiв. Надiюся чесно, що цi хлопцi будуть покаранi. Бо кожен має розумiти, якщо береш бiту i добиваєш когось, то сядеш в тюрму i нiякий добрий дядя не пробачить, навiть якщо ти «дитина», – йдеться у дописі.

Редакція газети «Неділя Закарпатські новини» зателефонувала до Хустської районної лікарні, аби дізнатися, чи справді такий хворий перебуває в медичному закладі.

Нам повідомили, що дійсно, в ніч із середи на четвер поступив хлопець із важкою черепно-мозковою травмою.

Наразі він знаходиться в реанімаційному відділенні.

Повідомлення про те, що до Перегінської лікарні автомобілем «швидкої допомоги» доставлено маленьку дитину без ознак життя, надійшло в поліцію учора, 11 січня близько 12 години.  За словами матері дівчинки, медиків викликали після того, як дитині вранці стало погано та її самопочуття  різко погіршилося. Лікарі намагалися врятувати немовля, утім їх зусилля були марними.

Полійцейські вияснили, що дитина отримала тілесні ушкодження, які згодом призвели до її смерті, ще близько 3 години  ночі. Рожнятівця розлютив плач молодшої дитини його 24-річної співмешканки, яка з цим немовлям та ще однією 3-річною донькою восени переїхала до нього із Закарпаття. Чоловік підійшов до візочка, де лежало дитя, та декілька разів вдарив малесеньку дівчинку по голові. За висновками медиків, дитина загинула від отриманих травм головного мозку.

За заподіяння смертельних тілесних ушкоджень дитині  підозрюваному мешканцю Рожнятівщини загрожує позбавлення волі на строк від семи до десяти років.

Журналіст газети «Неділя Закарпатські новини», не полінився для своїх улюблених читачів показати ранкове місто.

Для цього сьогодні він прокинувся о 5 годині ранку, щоб пофотографувати неймовірно гарний ранковий Ужгород та поблукати пустинними вулицями, площами й набережними.

Вранці Ужгород особливий.

Ще більш чарівний, ніж вдень…

О такій порі тут особлива атмосфера.

Місто поступово прокидається від сну і у вікнах лише де-не-де можна помітити світло.

Зараз у мороз і холод багато тварин та птахів не мають де знайти собі їжу. Тому журналісти газети «Неділя Закарпатські новини» сьогодні влаштували підгодівлю пернатих.

А прозвітувати читачам про свою роботу ми вирішили для того, аби залучити до подібної справи якомога більше закарпатців.

Наша юна помічниця – волонтер – 13-річна дівчинка Іванка зробила нам спеціально для цього «ведмедиків» та «тортики».

Також вона поділилася рецептом пташиної страви.

“Радуйся, земле, Син Божий народився!”

Радуйся, Ужгороде, ти зібрав найкращих колядників усього Закарпаття!

Сьогодні у Старому селі проходить колядницький фестиваль Василля.

До колоритної локації, яка чудово відтворює старовинний дух закарпатського Різдва колядники йшли костюмованою ходою через усе місто. Всюди нині лунає колядка, всюди віншують і створюють піднесений настрій.

Нагадаємо, що в цьому році Ужгород увійшов до ТОП-5 міст України, де варто було провести Різдво.

Американська компанія Jabil Circuit відкриває на Закарпатті свій другий завод по збірці електроніки. На ньому буде працевлаштовано 1,5 тис осіб.

Як повідомляє у Facebook Ukraine Now, в будівлі майбутнього підприємства вже ведуться внутрішні роботи. Воно розташоване поруч з першим заводом компанії – в селі Розівка ​​під Ужгородом.

Він був відкритий в 2007 році, і за цей час випустив понад 110 млн одиниць електроніки, в тому числі 17,5 млн мобільних телефонів, більш 50 млн збірок для них і накопичувачів і т.д. Також на заводі виробляються медіаплеєри Dune HD.

Jabil Circuit входить в трійку світових лідерів серед компаній по контактній збірці. В Україні завод виробляє електроніку для брендів Nespresso, Ceragon, Sagemcom, SIAE Microelettronica, DUCATI Energia, SIT і TeleTec.

У цьому році було багато гучних злочинів, вбивств,  затримань на корупційних схемах, судових позовів проти чиновників, які сколихнули закарпатців, про які говорили і досі говорять. На жаль, таке життя: одні народжуються, а інші (кому би ще жити) помирають, одних засуджують, інших виправдовують. Більше того, цьогоріч один із закарпатців навіть отримав максимальне покарання – довічне ув’язнення, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Тож які зі злочинів були найбільш резонансними у 2018 році.

Газета «Неділя Закарпатські новини» спробувала підбити підсумки і виділила п’ять найгучніших справ, які стали найбільш обговорюваними серед наших земляків.

  1. Довічне ув’язнення за вбивство молодого мукачівця

5 січня о 23 годині 46 хвилин, перебуваючина сходовому майданчику в під’їзді п’ятиповерхового будинку, другого на ґрунті ревнощів Едгар Бішко 21 ножовим пораненням убив свого знайомого Михайла Глебу. Єдиний син помирав на руках у матері.

Ексклюзивно для наших читачів сайту zakarpatpost.net

У вас з’явилася нова унікальна можливість подати оголошення.

Для цього достатньо натиснути кнопку «Додати оголошення», що розташована на правій панелі збоку.

Відтепер ви зможете абсолютно безкоштовно продати, чи знайти омріяну нерухомість, автомобіль, приміщення під офіс, товари для дому, для весілля, побутову техніку, кімнатні рослини чи городні культури, домашніх тварин, книги, загалом усе, що бажаєте.

Послуга зручна і легка в користуванні, доступна абсолютно кожному.

Ваші оголошення читають користувачі з усієї України та із-за кордону.

Користуйтеся нашими сервісами і ставайте успішними!

Закарпатський сайт оголошень ogoloshennya.net завжди вам допоможе у цьому!

Працюємо для вас!

Також ви можете подавати оголошення та рекламу у газети «Неділя Закарпатські новини», «Закарпатські оголошення», «Робота та навчання», «Поради».

Довідки за тел.: (0312) 61-99-99, (050) 222-50-50, (067) 666-90-90

Оголошення також можна подати на Viber: (050) 222-50-50

Як сьогодні повідомляв zakarpatpost.net, мешканці Ужгородського району хтось кинув на подвір’я дві гранати.

Наразі стало відомо, що мешканці Сторожницi Ужгородського району є батьками  підприємця Роберта Бровді, відомого за скадалами  з “Короною”, оскільки він є одним з її співвласників.

 Про це повідомляє видання zaxid.net.

Відділ комунікaції поліції Зaкaрпaтської облaсті згодом повідомив, що нa місце пригоди прибулa слідчо-оперaтивнa групa, вибухотехніки тa рятувaльники. Вони обстежили територію тa виявили тaм двa предмети, схожі нa грaнaти, тa підозрілу ємність.

Під чaс попереднього огляду вони встaновили, що обидві грaнaти є нaвчaльними. Тaкож зa допомогою спец прилaдів проaнaлізувaли вміст ємності і не виявили рaдіaції.

Врятований лижник розповів про свої поневіряння. Його шукали майже 5 діб. Стільки взимку при такому морозі ще ніхто не виживав.

Так кажуть рятувальники.

Саме їм потрібно віддати належне за стільки днів пошуку, за те, що зустрічали Різво не в колі рідних, а посеред лісу, у холоді.

Варто також подякувати лісникам, які допомагали в пошуках та волонтерам.

Зараз дехто в коментарях пише, що з Ігоря зробили національного героя. Так, частка правди в цьому є. Його героїзм у тому, що зумів вижити. Але при цьому треба пам’ятати й про його ж легковажність, адже проблеми всім створив саме він. Якби не пішов тоді в гори, всього цього б не було, адже про погіршення погодніх умов попереджали.

Косулі ідуть аж у села їсти, не мають чим харчуватися, ідуть ближче до людей.

Зокрема, на Тячівщині люди починають їх підгодовувати, бо шкодують. Запевняють, що рухатися прудким влітку лісовим мешканцям у снігу складно.

А в Брустурянському лісгоспі нещодавно зафільмували, як звірі добувають їжу в снігу.

До зимового меню косуль  входять жолуді, а також вирощені на полях коренеплоди – аж поки навесні на землі не завидніє перша молода травичка. Під час лютих морозів козуля обгризає з дерев молоді гілки.

У холодну пору вони  вибирають менш засніжені ділянки, на яких є більше чагарників з молодими кущами.

Ужгородці – люди винахідливі і до всього підходять із розумом, із любов’ю та з неординарним баченням справи. А пернатих у столиці Закарпаття люблять по-особливому.

Лебеді навчили людей дбати про природу і зараз і їх, і інших птахів багато хто активно підгодовує.

Взимку тваринам та пернатим справді важко знайти їжу… особливо в такий сніг.

Тож пригощання є дуже доречними.

Головне варто пам’ятати, що птахи – не свині і відходами годувати їх не можна.

В їхній раціон також не повинен входити хліб.

Найкраще давати крупи, ягоди та подрібнені овочі, коренеплоди.

13 із 25 ведмедів у реабілітаційному центрі “Синевир” поринули у сплячку. Про це на сторінці НПП “Синевир” повідомила Maryna Shpil’ka.

За її словами, наразі в реабілітаційному центрі 25 ведмедів, 13 із них поринули у сплячку.

“Національним природним парком «Синевир» реалізовується унікальний проект щодо адаптації Ведмедів Бурих в умовах максимально наближених до природних, – йдеться у повідомленні. – Це найбільший хижак нашої фауни, який занесений до Червоної книги України (2009).
Кожен із 25 мешканців має свою нелегку історію життя до того часу, поки вони не потрапили до Реабілітаційного Центру НПП «Синевир». З тваринами жорстоко поводилися, стрес впливав на стан тварин і вони роками не впадали у зимовий сон.

Кожного року у Центрі Реабілітації, ведмеді впадають в зимову сплячку, в штучно виготовлені для них барлоги. Це свідчить про те, що вони добре вгодовані, організм тварин адаптовується до природніх умов а інстинкт своїх предків нагадує їм про їх походження. Взимку 2018-2019 року у факультативній сплячці знаходяться 13 ведмедів – Беня, Потапич, Джин, Стефан, Ляля, Потап, Балу, Дюрій, Настя, Боря, Маша, Йолка, Дженіфер, деякі з них залягли цього року вперше”.

zakarpatpost.net