Випадок, який вражає: чоловік-безхатченко зайшов в кафе і попросив «підвішену» каву

Випадок, який вражає: чоловік-безхатченко зайшов в кафе і попросив «підвішену» каву. І ось що це означає.

Історію розповів чоловік, який побажав залишитися невідомим, а записала її Dailynova, пише Джерело

Європейські країни приваблюють не тільки своїм рівнем життя, багатою історією і всілякими пам’ятками. Вражає також те, з якою повагою і співчуттям вони відносяться до незаможних.

І все це стало можливим завдяки особливостям європейського менталітету. Людина вважається повноцінним членом суспільства незалежно від свого матеріального становища і рівня освіти.

“Кілька років тому ми з другом сиділи в невеликому затишному кафе неподалік від знаменитого італійського міста Венеція.

Поки ми насолоджувалися ароматною італійською кавою, в кафе зайшов чоловік. І попросив дві кави – одну для себе, другу – «на стіну». Поки ми намагалися зрозуміти, що це значить, йому принесли одну чашку кави, а заплатив він за дві.

Коли відвідувач пішов, бармен написав на папірці: «чашка кави». І приколов цей папірець на стіну.

Поки ми сиділи в кафе, ми побачили ще двох чоловіків, які заплатили за три чашки кави. Бармен знову написав на папірці «чашка кави» та повісив її на стіну поряд з першою.

Це було дивно і незрозуміло для нас. Але запитати, що це значить, ми посоромилися.

Через кілька днів ми знову зайшли в це кафе, щоб випити кави. В цей час туди зайшов бідно одягнений чоловік, подивився на стіну і сів до стійки бару. І сказав барменові: «Чашку підвішеної кави, будь ласка».

Бармен швидко налив йому чашечку еспресо і подав як і будь-якому іншому клієнту, побажавши при цьому хорошого дня. Чоловік подякував, випив каву і вийшов, не заплативши. Бармен зняв зі стіни один листок з написом “чашка кави”, і викинув у відро для сміття.

Ми всі зрозуміли, але все одно були здивовані. Повага і делікатність, з якими тут ставляться до незаможних і їхніх потреб, вразили до глибини душі.

Людину не змушують принижуватися і випрошувати те, що вона не може купити собі в силу різних причин. Вона бачить, де йому можуть подати безкоштовну каву. І цю каву йому подають, виявляючи повагу як і будь-якому клієнту.

А щедрі клієнти без примусу, просто перебуваючи в доброму гуморі, можуть «підвісити» чашечку кави. Роблячи світ добрішим і теплішим.

Так я вперше в житті дізнався, що таке «підвішена кава”.

Ця незвичайна послуга стає популярною і в Україні. І стосується вона не тільки кави, а й інших продуктів. Її назвали “відкриті долоні”.

Люди, робіть добро!

zakarpatpost.net