Волонтери вчать ужгородців, чим можна підгодовувати лебедів

Спочатку в соцмережах, а тепер уже й виготовили інформаційні талички та прикріпили до дерев на набережній Незалежності.

Аби кожен, хто хоче зробити добру справу, не нашкодили пернатим, любителі птахів зробили розпобили спеціальні вказівки. Отргапнізтатором виступила Алла Мушак.

Отже! Це варто запам’ятати всім!

Чим можна підгодувати лебедів взимку?

“В ідеалі лебедів краще взагалі не годувати (!). Але якщо вже годувати, то робити це треба так, щоб не нашкодити птахам.

Лебедів категорично не можна годувати чорним хлібом! Він викликає бродіння в шлунку і, як наслідок, розлад шлунково-кишкового тракту, ослаблення, хворобу. Білий хліб допустимо при відсутності іншого корму, але вкрай обмеженій кількості!
– Лебедів категорично не можна годувати пліснявим або кислим хлібом! Для птахів, як і для людей, зіпсований продукт смертельно небезпечний.
– В холоди лебедів можна підгодовувати сирими або злегка відвареними НАШИНКОВАНИМИ ОВОЧАМИ: капустою, морквою, картоплею, а також запареним рисом або пшеничною крупою. Однак в сильний мороз вся ця їжа примерзає до льоду. У цьому випадку в якості корму підходить зернова суміш з пшениці, вівса і ячменю або спеціальний комбікорм для птахів, який не містить солі.

Важливо пам’ятати! Травна система лебедя влаштована так, що він повинен обов’язково запивати їжу. Тому корм слід кидати у воду або на берег прямо біля води. В крайньому випадку – на лід.”

zakarpatpost.net