Четверо закарпатців пов’язали двох хлопців, кинули в багажник і відвезли катувати

Четверо жителів села Верхні Лази Тячівського району побили двох жителів села Округла. Згодом, зв’язавши їх, кинули в багажник автомобіля «ВАЗ» та вивезли на річку Тересва в районі села Вільхівці. На річці почали гамселити їх далі, а потім знову кинули в багажник та вивезли в село Верхні Лази і залишили там, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Усе відбувалося посеред ночі і тривало близько двох годин.

Уся компанія була п’яною, між дорослими хлопцями були й неповнолітні. Між молодиками під час пиятики виник словесний конфлікт, тож четверо повстали проти двох і, аби помститись, змусили хлопців лізти в багажник. Потім вони поїхали до річки. Там зв’язали ноги своїх жертв електричним кабелем і відвели бранців до води, занурили їх у воду. Не маючи змоги самостійно ні пересуватись, ні втекти, ті змушені були терпіти наругу та знущання.

У судовому засіданні вину кривдники визнали і один із них розповів:

«Тієї ночі ми сиділи на лавиці. Разом з нами сиділи ті двоє та пили спиртне. Раптом між нами почалася сварка. Усі були сильно п’яними. Тоді ми змусили їх залізти в багажник і відвезли їх на річку в с. Вільхівці. Там Максим  сказав їм вилізати, зв’язав Миколу (із етичних міркувань імена замінено) електричним кабелем. Після чого, погрожуючи їм, наказав зайти у воду. Микола впав біля берега, оскільки був занадто  п’яним, а Іван зайшов у річку. Вода йому була до колін. Степан з Василем та Максимом занурили його під воду. Потім ми змусили їх знову залізти в багажник автомобіля і відвезли назад в центр села Раково, де відпустили», – зізнався Богдан.

Також він повідомив, що вся компанія била бранців. І справді у одного з них медики виявили струс головного мозку, черепно-мозкову травму, перелом носа, численні забої та синці.

Хлопці під час судового засідання каялися у вчиненому. Тож суд обрав для лих лояльне покарання і засудив до одного року умовного позбавлення волі.

Марія УЖАНСЬКА, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net