Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 18 січня

День на Закарпатті був багатим на події.

Незважаючи на те, що ужгородець Геннадій Ведерников за фахом лікар-стоматолог, він займається нетрадиційними методами оздоровлення. Чи не щодня чоловіка можна побачити на набережній, де він і бігає, і катається на велосипеді, і занурюється у крижану воду. Що влітку, що взимку пан Геннадій не полишає занять спортом. Його девіз: у здоровому тілі – здоровий дух, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Від хвороби – до здоров’я через спорт

Здоровий спосіб життя ужгородець веде вже більше ніж 45 років. Каже, що раніше сильно хворів.

Четверо жителів села Верхні Лази Тячівського району побили двох жителів села Округла. Згодом, зв’язавши їх, кинули в багажник автомобіля «ВАЗ» та вивезли на річку Тересва в районі села Вільхівці. На річці почали гамселити їх далі, а потім знову кинули в багажник та вивезли в село Верхні Лази і залишили там, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Усе відбувалося посеред ночі і тривало близько двох годин.

Уся компанія була п’яною, між дорослими хлопцями були й неповнолітні. Між молодиками під час пиятики виник словесний конфлікт, тож четверо повстали проти двох і, аби помститись, змусили хлопців лізти в багажник. Потім вони поїхали до річки. Там зв’язали ноги своїх жертв електричним кабелем і відвели бранців до води, занурили їх у воду. Не маючи змоги самостійно ні пересуватись, ні втекти, ті змушені були терпіти наругу та знущання.

В Ужгороді на смітниках… і не тільки… з’явилися перші лісові красуні, які вже відправилися на той світ після зимових свят.

Біля сміттєвих  контейнерів у різних районах міста можна побачити ялинки.

Однак викидають їх нерідко і прямо посеред дороги.

На жаль, із усього Закарпаття пункти утилізації є лише в Ужгороді та Мукачеві.

А що чекає не ялинки далі? Зазвичай у нас це – спалювання.

18 січня 2019 року колегією суддів Ужгородського міськрайонного суду задоволено клопотання процесуального прокурора про продовження строку тримання під вартою на 60 діб, без можливості внесення застави обвинуваченому в організації підриву будівлі «Товариства угорської культури Закарпаття». Про це повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Йдеться про випадок, який стався 27 лютого цього року в м. Ужгород на Православній набережній. Зокрема, в ході слідства встановлено, що близько 3 год. ночі, здетонував саморобний вибуховий пристрій, який попередньо встановив один із злочинців. У результаті вибуху, пошкоджено вікна та фасад будівлі та повністю знищено майно в офісі. Жодна особа не постраждала.

В організації даного злочину обвинувачується мешканець Черкащини, який з березня 2018 р. перебував у міжнародному розшуку та був затриманий у серпні того ж року, на Дніпропетровщині, оперативними працівниками СБУ.

24 січня до Мукачева на численні прохання глядачів знову завітає відомий актор театру і кіно, заслужений артист України Юрій Дяк з моновиставою «Лайкнутий».

Заради лайків люди йдуть багато на що… Навіть страшно подумати про те, до чого може дійти людина в своєму прагненні завоювати популярність. Де проходить та межа, що відрізняє просте спілкування від божевілля, реальність від ілюзії…

Як сталося, що людське щастя почало вимірюватися кількістю сердечок на сторінках соцмереж?

Тож, обов’язково беріть із собою своїх старших дітей (15+), і приходьте 24 січня у Мукачівський драматичний театр..
Початок вистави о 18-й годині.

Квитки у касі театру.

На Ужі зимує сіра чапля. Унікальні фото птаха зробив Самвел Туряниця.

Сфотографована сіра чапля у селі Оноківці.

Як пишуе у коментарях до допису Ihor Lemberg: “Чапля сіра — птах родини чаплевих. В Україні гніздовий, перелітний і зимуючий вид. Мігрує скрізь, а зимує на Закарпатській рівнині, в Придунайському регіоні та на півдні Криму. Інколи трапляється і на інших ділянках морського узбережжя та на водоймах в глибині суходолу”.

Загалом користувачі активно обговорюють світлини і називають чаплю фотомоделлю.

«Швидка» доставила маленьку дитину без ознак життя, надійшло в поліцію 11 січня близько 12 години.

За словами матері дівчинки, медиків викликали після того, як дитині вранці стало погано та самопочуття дитини різко погіршилося. Лікарі намагалися врятувати немовля, утім їх зусилля були марними, пише westnews.com.ua.

Мати дівчинки розповіла поліції, що дитина отримала тілесні ушкодження, які згодом призвели до її смерті, ще близько 3 години ночі. Рожнятівця розлютив плач молодшої дитини його 24-річної співмешканки, яка з цим немовлям та ще однією 3-річною донькою восени переїхала до нього із Закарпаття. Чоловік підійшов до візочка, де лежало дитя, та декілька разів вдарив малесеньку дівчинку по голові. За висновками медиків, дитина загинула від отриманих травм головного мозку.

Згодом мати дитини, яка померла, від своїх слів вона відмовилася і звинуватила у непрофесійності медиків, котрі приїхали на допомогу.

Спочатку в соцмережах, а тепер уже й виготовили інформаційні талички та прикріпили до дерев на набережній Незалежності.

Аби кожен, хто хоче зробити добру справу, не нашкодили пернатим, любителі птахів зробили розпобили спеціальні вказівки. Отргапнізтатором виступила Алла Мушак.

Отже! Це варто запам’ятати всім!

Чим можна підгодувати лебедів взимку?

“В ідеалі лебедів краще взагалі не годувати (!). Але якщо вже годувати, то робити це треба так, щоб не нашкодити птахам.

Із 423 нардепів 172 отримують компенсацію на оренду житла в Києві – це 41%. Торік з державного бюджету на оренду житла для парламентаріїв виділили 40,6 млн грн.

На ці гроші можна було б збудувати в чотири рази більше житла для переселенців із Донбасу, пише портал “Слово і Діло”.

Витрачені на оренду житла для депутатів мільйони покрили б одну річну мінімальну пенсію за 2018 рік для 2 тис. 403 українських пенсіонерів. Сумарно кожен пенсіонер міг би отримати по 16 тис. 910 грн.

Прокурором Великоберезнянського відділу Ужгородської місцевої прокуратури доведено у районному суді вину ще одного злісного злочинця, який, спільно з іншими 9 чоловіками, безпричинно, з хуліганських мотивів напали на сусідську сім’ю.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Подія трапилась наприкінці серпня 2016 року. Тоді, близько 6 год. ранку обвинувачений, спільно з іншими фігурантами злочину, незаконно проникли до приватного будинку в смт. Великий Березний.

В ході нападу хулігани нанесли серію ударів мешканцям будинку різними предметами, пристосованими для нанесення тілесних ушкоджень, які вони принесли з собою (металевий кутник, сокира, дерев’яна палиця, ланцюг та інші).

П’ятеро потерпілих (серед яких двоє малолітніх дівчаток-інвалідів) отримали легкі та середньої тяжкості тілесні ушкодження.

Багато хто в Закарпатті чув про вуглеходіння, але мало хто пробував ходити розпеченими жаринами. У той же час чимало краян пробували хоч раз у житті занурюватися у крижану воду. Особливо ця методика стає популярною взимку, перед святом Водохреща. І батьком закарпатського екстремального відпочинку та нетрадиційного оздоровлення сміливо можна назвати людину відому далеко за межами області, а то й України Богдана Дикого.

Він розповів читачам газети «Неділя Закарпатські новини» що думає про моржування та про Водохрещенські купання.

Водохреща є і в римо-католиків, і у нас. У одних 6, у інших – 19 січня. Отже, і там, і там – свята вода. Тож що… Бог двічі по ній палицею б’є? Значить, існує якась закономірність. Я захистив кандидатську дисертацію і провів соціологічне дослідження. І в мене вималювалася восьмиконечна арійська зірка.

zakarpatpost.net