Скільки максимально готові платити роботодавці в Ужгороді

Андрій ПЕЛЕХ розповів усе про роботу на Закарпатті та за кордоном 

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Нині багато хто нарікає на те, що не може знайти роботу, роботодавці ж скаржаться на брак кваліфікованих фахівців. Насправді все не так. Знайти легко і просто можна як роботу, так і персонал.

Тож аби більш глибоко розібратися в тонкощах питання підбору кадрів та пошуку вакансій, ми звернулися до однієї з агенцій, яка проводить перемовини з роботодавцями, має філії в багатьох містах України і допомагає нашим землякам знайти роботу не лише вдома, але й у Чехії, Словаччині, Польщі, Угорщині, Ізраїлі, Німеччині, Великобританії, Швеції, Італії, Кіпрі, Туреччині, Болгарії, Албанії, Китаї, Катарі, ОАЕ та в інших країнах світу.

Отже, сьогодні у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» під час наших «Недільних бесід» спеціально для закарпатської газети «Робота та начання» разом зі співвласником кадрової агенції Pelekh Agency Андрієм ПЕЛЕХОМ ми шукали відповіді на наболілі для багатьох закарпатців питання про заробітки, зарплати, підробіток для пенсіонерів, соціальних нянь та багато інших.

– Скільки максимально готові платити роботодавці в Ужгороді? А які середні зарплати пропонують?

– Важко сказати, бо професій багато. Якщо брати до уваги бюджетну сферу, то там зарплати нижчі за середні. Спеціалісти, що займають офісну посаду середньої ланки, приміром, у наших партнерів, які нам раніше давали заявки (наприклад, менеджери, адміністратори, працівники у сфері розпродажу, торгові представники) менше 7-8 тисяч не зароблять. Та й загалом молодь за нижчу зарплату працювати не хоче. Тож у середньому я б сказав, що тисяч 10 роботодавці в Ужгороді точно готові платити хорошим спеціалістам. Треба врахувати ще й оренду квартири, адже частина працівників не місцеві, а з інших куточків області, або молода родина хоче жити окремо від батьків… тож їм певну частину зароблених грошей потрібно віддати.

Представникам яких професій найважче знайти роботу? Часом молодь каже, що не може знайти роботу, бо роботодавці ставлять вимогу про наявний досвід роботи, а в них його не може бути. Чи відомо вам про такі випадки. Загалом як у нас справи із роботою для молоді?  А чи можуть знайти роботу пенсіонери?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 18 січня.

zakarpatpost.net