Закарпатський Бархан любить хурму, аж прицмокує

Закарпатський собака Бархан уже давно став справжньою зіркою. Про нього відомо всім читачам газети «Неділя Закарпатські новини».

Ми неодноразово розповідали вам про життя цього унікального чотирилапого, який полюбляє ласувати фруктами, знаходить гриби, влітку самостійно обливає себе водою за допомогою шлангу.

А нещодавно господиня вівчарки розповіла про улюбленця ще одну цікаву історію.

За її словами, Бархан не любить їсти білий хліб, більше того, він відучив купувати його усю родину.

Перечинський красень просто коли знаходив у мисці з їжею білий хліб, брав зубами і викидав його на землю. Усе інше – крупи, бульйон, відварені овочі – поїдав.

Оскільки собаці перепадає багато що і зі столу господарів, родина зрозуміла, що давати білий хліб вівчарці марно, тож поступово і ґазди самі перестали його купувати та їсти.

Натомість з’ясувалося, що Бархан дуже любить хурму. Коли бачить її у когось в руках, у нього починає текти слина. Коли ж його пригостять шматочком, їсть смачніше, ніж м’ясо, аж прицмокує.

Оскільки собака добре харчується, у нього дуже гарна блискуча шерсть. Знайомі часто питають господарів, чим вони годують свого кудлатого та хвостатого улюбленця.

Відомо, що від харчування залежить здоров’я не лише людей, але й тварин. Одомашнені чотирилапі навіть хворіють тими ж захворюваннями, що і їхні господарі. А от у дикій природі такі недуги серед тварин не зустрічаються зовсім.

Тож важливо, аби раціон собаки був збалансованим, продукти свіжими, аби серед них були овочі.

Від цього залежить як протяжність життя, так і здоров’я тварини.

Іван ДУХНОВИЧ, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net