Експерт розповіла, як змінилася ціна на нерухомість в Ужгороді

Ріелтор Беата МЕНДЕЛ у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» детально розповіла газеті  «Закарпатські оголошення», на що потрібно звернути увагу перед тим, як купити квартиру, у  якому районі Ужгорода найдорожча нерухомість та які будинки  користуються найбільшим попитом та багато іншого.

Порівняно з попередніми роками ціни на житло в Ужгороді змінилися чи ні?

Приблизно одинакові. Можливо, зараз хіба що трохи піднялася вартість у зв’язку з тим, що осінь, заїхали студенти, яким батьки купують квартири і на житло є попит. Але підняття цін не є суттєвим.

Аби вартість житла підвищилась, для цього потрібне економічне підґрунтя. Ні з сього, ні з того ціни на нерухомість зростати не можуть. До кризи люди могли брати кредити і купувати. Зараз такого немає і нерухомість подешевшала. Ми ще живемо у дуже хорошому регіоні, у нас є продажі, бо люди виїжджають за кордон.

Це теж не потрібно недооцінювати. У нас також будується багато нових багатоповерхівок, що теж дуже добре. Завжди можна знайти нерухомість на будь-який гаманець.

– Порівняно з іншими містами України які в нас ціни – вищі, нижчі?

Дивлячись, із чим порівнювати. Львів, однозначно, дорожчий. У нас набагато дешевша нерухомість, ніж у Києві, хоча у столиці також можна купити однокімнатну квартиру за 30 тисяч у новобудові. Усе залежить від району і транспортної розв’язки. Просто у мегаполісах своя цінова політика, у містах-стотисячниках – своя, у селах – своя. У нас недооцінена земля. Ми можемо дуже дешево купити земельні ділянки. Просто не цінуємо те, що маємо насправді. А в нас серед чудових краєвидів є дуже гарні земельні ділянки, які люди продають за копійки.

zakarpatpost.net