Погода у Закарпатті на сьогодні, 21 січня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде холодно.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде -8, удень – 0 градусів.

Ввечері небо, що залишатиметься ясним майже увесь день, затягнеться хмарами. Без опадів.

У Хусті – -9 уночі і  0 удень. Протягом усього дня буде триматися хмарна погода. Уночі піде дрібний сніг, який ще до ранку закінчиться. Більше опадів не передбачається.

У Воловці – -15 уночі і  -5 удень. До обіду у Воловці протримається похмура погода, а у другій половині дня небо проясниться. Без опадів.

У Сваляві – -12 уночі і  -3 удень. У Сваляві на зміну похмурому ранку прийде ясний день, хмар на небі не буде до самого вечора. Без опадів.

У Тячеві – нічна температура становитиме – -4, денна – 0.

У Тячеві протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Нічний сніг вранці послабшає, а до середини дня повинен зовсім скінчитися.

У Перечині – нічна температура становитиме – -8, денна – 0.

Вдень і ввечері небо у Перечині буде безхмарним, і ніщо більше не нагадуватиме про похмурий ранок. Без опадів.

У Великому Березному – вночі -11, удень – -3. У Великому Березному на зміну похмурому ранку прийде ясний день, хмар на небі не буде до самого вечора. Без опадів.

У Берегові та Виноградові – вночі – -6, удень – 0. Ранок очікується ясний, а вдень та ввечері небо буде ховатися за хмарами. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  -14, вдень – -4. У Міжгір’ї ранкові хмари швидко зникнуть, та починаючи з середини дня погода буде ясною. Уночі очікується дрібний сніг. Протягом усього дня, починаючи з ранку, опадів не передбачається.

У Рахові – уночі  -9, вдень – -5. У Рахові протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Уночі йтиме сніг. Вранці розпогодиться, та більше цього дня опадів не передбачається. 

21 січня вшановується пам’ять Еміліяна, сповідника. Раніше заметілі і бурани цього дня були звичним явищем, про що говорить і прислів’я: “Ємельян, накрути буран”. Слідкували цього дня в основному за вітром: якщо на Еміліяна дує з півдня — літо буде грозовим, а якщо день видасться ясним, то слід чекати засушливого літа.

Народні прикмети на 21 січня

  1. Якщо на Омеляна вітер дме з Півдня, значить, влітку буде багато гроз. Північний вітер призведе до холодних днів. Безвітряна погода – літо буде теплим і ясним
  2. Якою буде погода 21 січня – таким і буде серпень. Снігопади – до дощів, а сонячна погода означає, що влітку буде спекотним.
  3. Якщо на небі багато зірок, а Місяць – яскрава, то чекай морозних днів незабаром
  4. Якщо 21 січня добре прийняти й пригостити кумів, то діти будуть рости здоровими і щасливими. Куми також мають обдаровувати своїх хрещеників. Приносили рушник та мило, щоб дитина росла рум’яним і білим. Вважалося, що якщо помити малюка таким милом, то це допоможе захистити його від пристріту і хвороб. Ось така оригінальна прикмета!
  5. Якщо на Омеляна мете заметіль, краще не вирушати в дорогу, оскільки в цей день завірюха вважається особливо небезпечною і сильною
  6. Якщо собака 21 січня спить у дворі, згорнувшись в клубок, то незабаром настануть холоди
  7. Якщо вікна в будинку запітніли – чекай відлиги
  8. Якщо Місяць 21 січня світить яскраво – чекай швидких морозів
  9. Якщо в цей день людина захворіла, то, за прикметами, зовсім скоро він одужає
  10. Зазвичай у першій половині дня не можна працювати. Всі справи переносяться на другу половину дня.
  11. Сильні холоди 21 січня – потеплішає нескоро
  12. Якщо хлопець планує вступити в шлюб не з любові найближчим часом, йому варто в цей день сильно напитися, щоб потім краще ладнати з дружиною, яка йому немила.

zakarpatpost.net