Чоловік повернувся додому через 2 місяці після того, як його поховали

У племінниці, яка побачила, як у дверях стоїть її померлий родич, ледве не стався серцевий напад.

63-річного Айгалі Супугалієва з села Томари (Казахстан) було оголошено зниклим  9 липня.

Через два місяці недалеко від  його дому було знайдено напіврозкладений труп. ДНК-тест показав, що із вірогідністю 99,92% це був Супугалієв (максимальна ймовірність, яку може дати такий тест).

За процедурою було виписано свідоцтво про смерть, а його брат Есенгалі організував похорони і разом із усією сім’єю влаштував прощальну церемонію за мусульманським обрядом.

“Коли Айгалі повернувся додому живим і здоровим, моя дочка Сауле, побачивши свого “мертвого дядька”, знепритомніла”, – згадує Есенгалі.

“Аналіз ДНК підтвердив, що тіло загиблого належало моєму братові. Ми сліпо повірили висновкам медекспертів і провели всі поховальні обряди. Я витратив безліч грошей на це. Але справа не у фінансах. Кого ми поховали? Може його родичі досі шукають”.

Неодружений Айгалі пояснив, що йому запропонували вигідну роботу на віддаленій фермі, і він відправився туди на чотири місяці, не подумавши про те, щоб проінформувати своїх родичів.

Його 51-річна сестра Айман Супугалієва каже: “Слава Аллаху, що він повернувся живим, але тепер у нас є питання до експертів, які робили аналіз ДНК”.

Для тесту використовувалися зразки нігтів, як зазначається у звіті.

Науковиця, яка проводила тест, Акмараль Жубатирова у своє виправдання каже: ” ДНК-експертиза не може на всі 100 гарантувати точність результатів. Ми не повинні забувати про 0,08% похибки”.

zakarpatpost.net