Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 21 січня

День на Закарпатті був багатим на події.

Сьогодні у Закарпатському академічному обласному театрі ляльок «БАВКА» відбулися урочистості з нагоди 15-річчя газети «Неділя Закарпатські новини»

Насиченою концертною програмою колектив вітали Заслужений академічний Закарпатський народний хор, студія сучасного танцю «Бліц», вихованці Ужгородського коледжу культури і мистецтв, студенти відділення журналістики УжНУ та інші.

Крім того, з вітальним словом виступили Ужгородський міський голова Богдан Андріїв, начальник Ужгородської Державної податкової інспекціі Марія Бадида, владика Мукачівської греко-католицької єпархії Мілан Шашік, представник єпископа Ужгородського та Закарпатського православної церкви України Варсонофія, журналісти та інші гості.

Голова  редакційної ради газети «Неділя Закарпатські новини» Михайло Носа подякував усім, що завітали на свято і пообіцяв, що «Неділя» й надалі радуватиме читачів новими цікавими  матеріалами та вражаючими проектами.

Сьогодні в єпископській резиденції в Ужгороді відбулося вручення журналістської премії Мукачівської греко-католицької єпархії імені Йосипа Терелі.

Її вручають журналістам, які пишуть на духовну тематику.

Спочатку владика Мілан Шашік розповів про головні здобутки церкви протягом минулого року, ознайомив із планами на цей.

Далі дивовижними колядками порадував присутніх церковний хор.

Відтак відбулося власне нагородження.

Першу премію у цьому році отримала Оксана Штефаньо.

Нагороджено також було журналістів та дописувачів газети «Неділя Закарпатські новини».

38-річна мукачівка, мати трьох неповнолітніх дітей, вирішила продати в трудове рабство звідну сестру та її трирічного сина. Навіть знайшла покупця, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Крім того, неодружена багатодітна мати мала ще й непогашену судимість, ніде не працювала, була незаміжньою.

Після смерті співмешканця її 39-річна звідна сестра опинилася у скруті. Крім того, вона була інвалідом 3-ї групи і роботи не мала.

Однак, отримавши сумнівну пропозицію, покупець звернувся із заявою до правоохоронців та погодився на залучення до проведення негласних слідчих дій з метою документування злочину.

Отже, 22 липня о 12 годині «продавчиня» познайомила посередника з жінкою, яку збиралася продати за 2,5 тисячі доларів разом з її сином. Вони повинні були займатися жебракуванням  і всі зароблені гроші віддавати «господарю».

Чому Закарпаття просто приречене  стати найбільш щасливим регіоном України

Рік, що прийшов, а за східним календарем це рік свині, має бути щасливим для України. А найбільш щасливим регіоном, певно, має стати Закарпаття. Тому що так любити свиню, як люблять її закарпатці, ніхто і ніде не може. Якщо вся Україна жити не може лише без солонини, то закарпатці не можуть ні без шовдаря, ні без пікниці, ні без шойта… А ще є кляганець, а ще дзяма… Сотні страв, тисячі варіантів їх приготування! У деяких наших ґаздівствах, скажу я вам, свині живуть у таких умовах, що кращі за умови проживання людей десь у Тамбовській області країни-агресора. Свиням у нас догоджають, смачно годують, тримають у чистоті, теплі та оточують турботою, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Ріелтор Беата МЕНДЕЛ у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» детально розповіла газеті  «Закарпатські оголошення», на що потрібно звернути увагу перед тим, як купити квартиру, у  якому районі Ужгорода найдорожча нерухомість та які будинки  користуються найбільшим попитом та багато іншого.

Порівняно з попередніми роками ціни на житло в Ужгороді змінилися чи ні?

– Приблизно одинакові. Можливо, зараз хіба що трохи піднялася вартість у зв’язку з тим, що осінь, заїхали студенти, яким батьки купують квартири і на житло є попит. Але підняття цін не є суттєвим.

Аби вартість житла підвищилась, для цього потрібне економічне підґрунтя. Ні з сього, ні з того ціни на нерухомість зростати не можуть. До кризи люди могли брати кредити і купувати. Зараз такого немає і нерухомість подешевшала. Ми ще живемо у дуже хорошому регіоні, у нас є продажі, бо люди виїжджають за кордон. Це теж не потрібно недооцінювати. У нас також будується багато нових багатоповерхівок, що теж дуже добре. Завжди можна знайти нерухомість на будь-який гаманець.

zakarpatpost.net проаналізував рубрику «Клуб знайомств» газети «Закарпатські оголошення»  і ось які цікаві відкриття ми зробили Зараз, у епоху Інтернету, здається, закарпатці навіть знайомляться, не виходячи з дому.

Справді, багато хто  заводить віртуальні романи і шукає партнера через соціальні мережі. Але не всі. Багато хто вважає, що  найміцніші стосунки можна зав’язати лише старим перевіреним способом – через газету. І до таких послуг вдаються тисячі закарпатців. За 18 років існування «Клуб знайомств» газети «Закарпатські оголошення»поєднав долі вже десятків тисяч наших земляків.

Отже, спробуємо проаналізувати як же знайомляться мешканці нашого краю.

Страшна подія трапилась на Виноградівщині. Олена (з етичних міркувань імена в матеріалі замінено) придушила новонародженого сина і переконувала правоохоронців, що все сталось ненавмисне, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

У жінки крім маленького Максика було ще двоє старших дітей, однак вона була незаміжньою, жила бідно, ніде не працювала.

На суді пояснила, що приблизно о 23 годині лягла спати в кімнаті разом з дитиною. Спала аж до 8 ранку. А тоді… тільки тоді…  помітила, що малюк не дише. Як це ж треба міцно спати матері крихітної дитини, аби всю ніч не встати не те що її погодувати, а навіть не подивитись, чи з малюком усе гаразд, не переодягнути його.

zakarpatpost.net