Погода у Закарпатті на сьогодні, 22 січня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде холодно.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде -7, удень – -1 градус.

З ранку до самого вечора небо буде вкрите хмарами. Вранці та вдень очікується дрібний сніг, який повинен закінчитися ближче до вечора.

У Хусті – -6 уночі і  -1 удень. Весь день у Хусті буде хмарним. Протягом усього дня очікується дрібний сніг, який після обіду може посилитися.

У Воловці – -11 уночі і  -3 удень. Хмарна погода протримається у Воловці увесь день. Удень, можливо, пройде дрібний сніг, але він закінчиться ще до приходу вечора.

У Сваляві – -8 уночі і  -2 удень. У Сваляві протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Дрібний сніг розпочнеться з самого ранку та ближче до вечора він повинен припинитися.

У Тячеві – нічна температура становитиме – -5, денна – -1.

У  Тячеві протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Сніг йтиме весь день і не припиниться до самого вечора.

У Перечині – нічна температура становитиме – -7, денна – -1.

Весь день у Перечині буде хмарним. З ранку буде йти дрібний сніг, який припиниться тільки ввечері.

У Великому Березному – вночі -11, удень – -2. Хмарна погода протримається у Великому Березному увесь день. Без опадів.

У Берегові та Виноградові – вночі – -6, удень – -1. З ранку до самого вечора  небо буде вкрите хмарами. Увесь день йтиме сніг, який удень може посилитися, але до вечора почне слабшати.

У Міжгір’ї – уночі  -10, вдень – -4. У Міжгір’ї протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Дрібний сніг йтиме весь час. Удень він посилиться, а до вечора послабшає.

У Рахові – уночі  -8, вдень – -4. Хмарна погода протримається у Рахові увесь день. Вранішній дрібний сніг удень посилиться і продовжуватиме йти до самого вечора.

Цього дня вшановується пам’ять святого Полієвкта. У народі про цей період січня говорили так: “Росте день у січні — росте і холод”, що вказувало на наближення лютого, який вважався найхолоднішим місяцем зими. Спостерігали наші пращури цього дня за домашніми тваринами: якщо вони, випущені у двір, намагатимуться повернутися до хліву — бути незабаром снігу та холоду.

Народні прикмети на 22 січня

  1. Якщо день на Пилипа ясний, значить, рік буде урожайним і благополучним
  2. Якщо ворони і галки 22 січня сидять на верхівках дерев, то морози, по цій прикметі, скоро посиляться
  3. Якщо людина народилася в день Пилипа, то він буде хорошим миротворцем. Також в якості оберега йому рекомендується носити алмаз
  4. В цей день випускають домашню худобу на подвір’я, і якщо вона не занадто довго затримується на вулиці, а прагне якнайшвидше повернутися до хліва – чекай похолодання
  5. Ясна погода на Євстратія – до хорошого врожаю
  6. Треба обов’язково сходити в лазню 22 січня, щоб «змити з себе Святки» – всю святкову безтурботність, що допоможе швидше приступити до роботи
  7. Якщо ворони і галки сидять на снігу – прикмета до того, що можна чекати потепління. Якщо ж вони збираються на верхівках дерев – скоро похолодає
  8. Якщо кішка 22 січня залазить на піч – це віщує морози. Якщо лежить догори черевом – чекай відлиги. Якщо ж кішка точить кігті об дерев’яні предмети – будуть сильні вітри. Багато спить – до швидких теплим погодам. П’є багато води – чекай негоди.
  9. Якщо собака спить 22 січня, згорнувшись в клубок – буде похолодання
  10. Якщо 22 січня на ніч залишити в лазні кішку, закутану в пелюшку, після чого втекти і тричі перехреститися, то на ранок з’явиться нерозмінний карбованець.

zakarpatpost.net