Чим небезпечна закарпатська любовна магія і чому до неї вдаються лише жінки

Про це у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» розповіла є людина, яка професійно знається на магії та закарпатських босорканях – етнограф, дослідник демонології  і народної магії Закарпаття Василь КОРОЛЬ.

Якось довелося чути вашу лекцію на тему любовної магії Закарпаття. Ви розповідали про страшні речі, від яких ставало моторошно. Чим є небезпечним цей вид магії?

Любовна магія користується досить великою популярністю в нашому краї. Про це можу заявити впевнено, оскільки спілкуюся з людьми, які займаються подібними речами, у народі їх називають ворожками. До них за послугами звертаються дівчата і жінки постійно. Таким чином вони хочуть покращити свою долю, знайти судженого, але перепробувавши різні традиційні варіанти, які не дали бажаного ефекту, вдаються до містичних. Різновидів як причарувати хлопця, чоловіка – дуже багато.  Та здебільшого це має психологічний ефект. Невпевнена в собі дівчина стає більш сміливою, діє більш рішуче. Хоча серед видів любовної магії існують навіть шкідницькі методи, коли людина займається сильним психологічним тиском, аби вплинути на іншого. Утім на любовну магію навіть сьогодні є неабиякий попит.

zakarpatpost.net