Лавина накрила на Закарпатті групу туристів. Один загинув

У суботу (25.01) під вечір у Рахіському районі (Закарпатська область) троє 28-річних мешканців Києва, котрі проходили туристичний маршрут біля гори Стіг, потрапили під снігову лавину. Двом чоловікам вдалося самотужки вибратися з-під снігового покрову, третій, на жаль, загинув.

– Перед сходженням на гору хлопці зв’язувалися з рятувальниками й питали, наскільки безпечний цей маршрут, – повідомляє Геннадій Москаль. – Їм відповіли дослівно так: «Не йдіть, бо похорони дуже дорого обходяться!» Незважаючи на попередження, всі троє вирішили піти в гори. Уже під час спуску вони зірвали першу лавину, яка засипала їх до пояса. А потім зірвали другу, яка засипала їх повністю. Один із хлопців зумів самотужки вибратися з-під-снігу й допоміг відкопати свого товариша. Після чого обидва відкопали третього.

На жаль, молодий чоловік задихнувся під снігом і загинув. Хлопцям довелося переночувати зі своїм загиблим товаришем у наметі, тільки вранці вони змогли зв’язатися з аварійно-рятувальним загоном. Залишивши тіло загиблого на місці, обоє вирушили до бази відпочинку й на півдорозі зустрілися з рятувальниками Держслужби з надзвичайних ситуацій. Зараз життя киян у безпеці, разом із групою рятувальників вони повернулися на місце сходження лавини, щоб відшукати тіло товариша. Обласна державна адміністрація висловлює щирі співчуття рідним і близьким загиблого…

У Карпатах у розпалі гірськолижний сезон, тому вкотре звертаємося до туристів із проханням бути максимально обережними й слухатися рекомендацій рятувальників. Гори помилок не прощають.

zakarpatpost.net