Майстер тату з Ужгорода розповів, чи може татуювання змінити долю людини

Про це та інше у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» ми говорили з майстром тату з Ужгорода Олександром  Рабкевичем.

Що можете сказати про написи? Які слова замовляють? Може, імена?

– Написи бувають надзвичайно різні, я їх зробив дуже багато. Хоча мало хто з тату-майстрів любить ними займатися, оскільки це не творчо і не дуже цікаво. Але при цьому написи займають не малу частину замовлень на татуювання. Щодо змісту, то вибір у всіх різний. Імена замовляють зараз рідко. Хіба що батьки імена дітей.

Але здебільшого клієнти вибирають собі якісь латинські фрази, частинки крилатих висловів, які їм до вподоби і які можна знайти в Інтернеті.

– Тобто клієнти підбирають собі такий малюнок чи напис, який може вплинути на їхню долю? І це спрацьовує?

– Ні. Як на мене, татуювання не може змінити долю людини. Просто будь-яке мистецтво впливає на психологічний стан. Тому той, хто переконує себе в чомусь, вірить у це,  програмує себе на якісь зміни. Але це відбувається не через саме татуювання, а через власні переконання чи особисту мотивацію.

Але розповім про один випадок. Якось Кріс набивав татуювання гусака. Здавалося б, дивно. Але… Хлопець був у комі, йому приснився гусак. Після цього він вийшов з коми. Тому цього птаха вважав своєрідним символом, вирішив його на собі зобразити.

Але художнє татуювання не несе в собі ніякого таємного значення і зациклюватися на цьому не варто. Якщо людині щось подобається, не треба ламати голову над тим, добрий чи поганий це знак.

– А хрести замовляють?

– Так. Досить часто. Просто хрести є різні. Простий чорний, як у фізрука, – це класика. Часто саме з таким проханням і приходять.

zakarpatpost.net