Чому 101-річна закарпатка полюбляє каву і не користується окулярами

17 січня жителька Середнього Водяного Рахівського району, що на Закарпатті, відзначила поважну дату – 101 рік, пише популярна на Закарпатті газета «ПОРАДИ».

Життєвий шлях Аксенії Мігалі, як і багатьох її ровесниць, стелився нелегко: воєнне лихоліття, тяжка праця в колгоспі та по господарству, але їй вдалося все пережити та дожити до 101-річчя.

Вийшла заміж Аксенія в 16 років, народила та виховала 5 дітей, зараз тішиться вже 15 внуками, 23 правнуками та 2 праправнуками. У 37 років залишилась вдовою після трагічної смерті чоловіка і самостійно виховувала дітей.

Все життя працювала в колгоспі, підробляла тим, що ткала килими. Деякі роботи і до сьогодні зберігаються в бабусі вдома.

Односельці її шанують, а діти і онуки дуже люблять. Кажуть, що характер вона має твердий і навіть суворий, але справедливий.

Рідні кажуть, що вона ніколи не вміла читати, але дуже багато псалмів з Біблії знає напам’ять. Часто жителі села запрошували її читати молитви. Зі слів дочки іменинниці, пані Анни, зізнаємося, що вона до 72 років відвідувала церкву кожної неділі. І зараз пані Аксенія у свій 101 рік не користується окулярами і навіть може сама собі кави зварити.

Сьогодні Аксенія Юріївна залишається душею і берегинею свого роду.

zakarpatpost.net