Закарпатка, мати трьох дітей, придушила немовля. На суді стверджувала, що випадково

Була незаміжньою, жила бідно, ніде не працювала

Страшна подія трапилась на Виноградівщині. Олена (з етичних міркувань імена в матеріалі замінено) придушила новонародженого сина і переконувала правоохоронців, що все сталось ненавмисне, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

У жінки крім маленького Максика було ще двоє старших дітей, однак вона була незаміжньою, жила бідно, ніде не працювала.

На суді пояснила, що приблизно о 23 годині лягла спати в кімнаті разом з дитиною. Спала аж до 8 ранку. А тоді… тільки тоді…  помітила, що малюк не дише. Як це ж треба міцно спати матері крихітної дитини, аби всю ніч не встати не те що її погодувати, а навіть не подивитись, чи з малюком усе гаразд, не переодягнути його.

Однак вона запевняла, що нібито під час сну своїм тілом притисла хлопчика, з необережності закривши йому отвір носа та рота, внаслідок чого Максим помер.

Згідно з висновком судово-медичного експерта причиною смерті малюка було задушення, тобто  механічна асфіксія від закриття дихальних органів м’яким предметом. Це підтвердилося як під час зовнішнього, так і під час внутрішнього дослідження. Тіло було синім, на ньому були крововиливи та ознаки швидкої смерті.

Тож, логічно виходить, що задушення було підтверджено.

Однак свідків у справі не було, а жінка наполягала на тому, що все трапилося випадково і переконувала, що не вбивала сина.

Тому суд кваліфікував справу як вбивство через необережність і Олена як мати ще двох дітей  відбулася лише умовним покаранням строком на 1 рік.

Оксана ПРИЙМАК, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net