Закарпатські рятувальники знайшли тіло загиблого під лавиною туриста

Близько 11:00 28 січня пошукова група рятувальників дісталася до місця сходження снігової лавини, в якій загинув турист з  м. Київ.

На даний час рятувальники транспортують тіло загиблого до Рахівської районної лікарні.

Причини смерті встановлюватиме поліція.

Нагадаємо, що як повідомляло управління ДСНС в Закарпатстькій області, 25.01.2019  о 17:56 до ОКЦ надійшло повідомлення про те, що під час проходження туристичного маршруту в районі г. Стіг, Рахівського району зійшла лавина в яку потрапили троє мешканців м. Київ. Усі троє 1990 р.н. Двом вдалося вибратись, а один загинув.

Під час телефонної розмови з потерпілими, було встановлено, що вони проходили туристичним маршрутом до гірського озера Герешаска на полонині Ярошеска  в районі гори Стіг Рахівського району. На маршруті їх накрила лавина: двом вдалося вибратись та відкопати третього, тіло якого залишили на місці події у зв’язку з відсутністю технічних засобів для транспортування потерпілих та  засобів зв’язку.

О 08:00 26.01.2019 для транспортування тіла загиблого залучено ГПРВ смт Ясіня у кількості 6 чол. та 1 од. тех. О 12:30  через значну лавинонебезпеку та несприятливі погодні умови (сильний снігопад, відсутність видимості) пошукові роботи були призупинено. Нині роботи було продовжено.

zakarpatpost.net

Закарпатські рятувальники шукають тіло загиблого туриста

Пошукова операція у Рахівському районі. Рятувальники шукають тіло загиблого у лавині туриста з міста Кіїв.

Publiée par Управління ДСНС України у Закарпатській області sur Lundi 28 janvier 2019