Свіже дихання закарпатцям забезпечать кора дуба і ромашка

Ось так живемо-поживаємо і раптом відчуваємо, що кудись поділася бадьорість, погіршилося самопочуття і настрій, загострилися хронічні захворювання. Це організм сигналізує про те, що він виснажений стресами і легке нездужання цілком може перерости у хворобу, пише популярна на Закарпатті газета «ПОРАДИ».

Щоб уникнути таких серйозних наслідків, медики радять з метою профілактики вживати якомога більше натуральних лікарських препаратів, ввести в повсякденний раціон харчування цибулю і часник як зміцнюючі і регенеруючі засоби.

Не варто сумніватися у силі їх лікувальних властивостей – вони безперечні, хоча є одна проблема – специфічний запах, з яким не в силах впоратися ні суперсучасна паста, ні зубний еліксир.

Запах з рота здавна вважався одним з 12 смертних гріхів. Для його запобігання у Стародавньому Римі, наприклад, жували шматочки мастикового дерева. Хорошим засобом для чищення зубів вважався порошок, приготовлений з пемзи з домішкою мармурового пилу. Щоб усунути неприємний запах з рота, жували плющ або плющові ягоди, змішавши їх порівну з корицею.

Запах може бути викликаний хворими зубами, проблемами в носоглотці або шлунково-кишковому тракті. Щоб позбутися його, потрібно з’ясувати причину і спробувати усунути її.

Щоб не відчувати дискомфорту при спілкуванні, недостатньо щодня чистити зуби – візьміть за правило дезодорувати порожнину рота настоями, приготовленими за рецептами, якими здавна користувалися наші предки.

  • Кору дуба (60 г) залийте 0,5 літра води, доведіть до кипіння і охолодіть. Потім розведіть настій наполовину з водою і полощіть рот після кожного прийому їжі.
  • Так само ефективні холодні відвари з листя суниці, вільхи та стебел полину.
  • Прекрасну дію має настій ромашки, який краще використовувати гарячим.
  • Ще один чудовий засіб для видалення запаху цибулі або часнику: 1 ст. ложку листя м’яти залийте 0,5 л окропу і настоюйте протягом 1 години. Приготовленим настоєм ретельно прополощіть рот перед виходом на вулицю.

zakarpatpost.net