44-річна Світлана Ковалевич народила 19-ту дитину

Село Глинне Рокитнівського району, що на Рівненщині, б’є рекорди народжуваності. Тут, майже на кордоні з Білоруссю, живуть понад шість сотень багатодітних сімей. А от 44-річна Світлана Ковалевич побила усі рекорди – 18 січня жінка народила дев’ятнадцяту дитину. Хлопчик, котрого назвали Назар, має вагу 3 кг 930 грамів та зріст 62 см. Пологи минули без ускладнень.

Маму лікарі характеризують як дисципліновану жінку, котра виконувала всі рекомендації лікарів під час вагітності. Проходила обстеження і у спеціалістів Рівненського обласного клінічного лікувально-діагностичного центру ім.В.Поліщука, пише популярна на Закарпатті газета «ПОРАДИ».

Як розповідають у Рокитнівській центральній районній лікарні, на пологах дружини був присутній чоловік. Пан Петро весь час стояв біля вікна, молився, а коли на світ прийшов синочок, то заплакав на радощах.

У родині жартують: Назарчик – то подарунок батькові на день народження на Водохреще та мамі, котра 45 річчя святкувала вже після народження сина – 22 січня. Пані Світлана Ковалевич – не лише щаслива багатодітна мати, а й уже бабуся.

Живе родина у маленькому будинку скромно. П’ятеро старших дітей вже мешкають окремо. Заробляють збором ягід і грибів. Самі печуть хліб – три рази в тиждень по 8 буханок.

Батьки Світлани та Петра теж багатодітні: народили по 9 і 15 дітей. Секрет їхньої міцної і дружної сім’ї – підтримка і турбота одне про одного.

Традиції народжувати багато дітей мешканці Глинного шанують ось уже впродовж понад ста років. Саме стільки в селі діє численна протестантська громада – п’ятидесятників.

Завідувачка акушерсько – гінекологічним відділенням Рокитнівської ЦРЛ Людмила Коцюрубська каже, що у поліському районі звикли до багатодітних родин, де є 15–16 дітей. Навіть є 18 – жінка з села Познань у грудні минулого року народила 18-ту дитину, про що повідомляла газета «ПОРАДИ». А от 19-та дитинка – то вперше.

Загалом на Рівненщині проживають 24470 багатодітних матерів, розповідають в обласному управлінні соцзахисту. Вони народили та виховують 66773 дітей.

zakarpatpost.net