Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 10 лютого

День на Закарпатті був багатим на події.

Сьогодні одразу дві закарпатські громади долучилися до української православної церкви

Про це повідомив єпископ Ужгородський та Закарпатський української православної церкви Варсонофій.

Світлина від Єпископа Варсонофія.

Дійсно приємна звістка скрасила недільний день.

Спочатку єпископ сповістив про те, що Свято-Іллінська парафія смт.Ясіня вийшла зі складу Хустської єпархії УПЦ МП та приєдналась до Закарпатської єпархії УПЦ (ПЦУ).

“321 голос -за, 15 – проти. Я прийняв їх у нашу єпархію, видавши відповідний Указ. Вітаю громаду!” – зазначив він.

А відтак невдовзі сповістив про ще одну новину:“Релігійна Свято-Покровська громада з настоятелем прот. Михаїлом Ягнюком смт. В. Бичків приєдналась до Закарпатської єпархії УПЦ (ПЦУ). 172 – за, 7 – проти. Видав Указ прийняв їх до нашої єпархії. Вітаю настоятеля та громаду!” – йдеться у повідомленні.

Диво-поїзд, який приїхав, аби стати однією з атракцій Ужгородської Палачінти залишиться в Ужгороді!

Діти його вже встигли полюбити. І не тільки вони. Дорослі також!

Про це інформують у відділі інформаційної роботи міськради.

Атракція настільки сподобалася ужгородцям, що міський голова вирішив: такий потяг має бути і в обласному центрі Закарпаття. Без перебільшення, за ці дні ним з’їздили тисячі ужгородців, особливо радісні емоції поява залізничного локомотива на колесах викликала у діток, котрі разом із батьками прокаталися улюбленими набережними до Боздоського парку чи назад.

Наталія ОПАЛЕНИК: «Якщо комусь здається, що найскладніше у підкоренні гір – підйом, можу запевнити, що це не так…»

Про закарпатську підкорювачку Евересту  Ірину Галай вже писано-переписано, але в нашому краї є й інші, не менш відважні жінки, любительки екстриму та гірського адреналіну, які піднімаються на найвищі вершини світу і при цьому залишаються надзвичайно скромними. Видно, багатьох закарпатців захоплюють гори, адже живучи серед мальовничих Карпат, наші земляки з дитинства навчилися любити їхню величну красу.

Тож сьогодні гостем прес-центру газети «Неділя Закарпатські новини» є ужгородка Наталія ОПАЛЕНИК, яка здійснила захоплююче сходження на гору-п’ятитисячник Казбек. Під час наших «Недільних бесід» вона розповіла про підготовку до походу, найбільш вражаючі моменти самого підйому та про інші цікаві подорожі.

Баба Анця весь січень гостилася – то Новий рік, то Різдво, то Василя, то день народження онучки, то кума в гості покличе, то сусідка, то корова двійню народила… Ні в чому собі стара не відмовляла, їла все, хоч і не раз то тут, то там закололо, але терпіла і наминала далі.

І от вирішила вона поїхати в Ужгород яйця продавати, взяла старе плаття, лізе в нього, лізе, а залізти не може, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

«Марішку му ото солодку, –  каже. – То так ся збігло послє райбання?»

«Што ся стало, Анцьо, – побачивши із-за дверей бабині старання, почав усміхатися дід. – Рознеслотя. Черево вже в тя, ги корито. Такась, ги бись 14 місяцю беременна була. Худати треба. Не платя ти винноє, а ти сама».

Як розвивається проституція на Закарпатті. В обласних центрах України процвітає секс-туризм. Послугами повій виявляють бажання скористатися не лише закарпатські заробітчани, які звикли до того, що в багатьох країн Європи проституція є легальною і можна абиколи сходити в бордель, але й заможні клієнти, які бажають втіх. Нещодавно багато видань писали про те, що Львів перетворився на центр українського сек-туризму.

Туди в пошуках швидкої і недорогої любові все частіше почали приїжджати  цілими компаніями туристи з Польщі, Білорусі, Туреччини, Німеччини і навіть США. Самі львів’яни переконані, що одна половина з тих, хто їде до міста – поціновувачі архітектурних родзинок та любителі фестивалів, а інша – саме навідується для інтимних розваг, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Вчора в Ужгороді побував Слуга народу – Володимир Зеленський.

Приїхав він у рамках концертного туру, але заодно скористався можливістю сподобатись закарпатцям, адже попереду – вибори.

У соцмережі він виставив селфі з площі Петефі і написав:

“Ужгород. Добрий ранок)))) Вчора круто приймали. Дякуємо. Побігли!”

У коментарях користувачі радили йому неодмінно скуштувати торт “Ужгород”, знайти міні-скульптури та запрошували в інші міста.

Нагадаємо, що вчора також Володимир Зеленський побував у Ганьковиці, про що прозвітував також у Фейсбуці відповідним фото.

Екопродукція зараз стає все більш популярною. Україна поступово планує відмовитися від поліетиленових пакетів і це неабияк радує. Ще б відмолися від пластику.

Тим часом дерев’яні столові прибори поступово стають все більш модними. Зараз їх можна як купити в Інтернет-магазинах, так і в багатьох звичайних.

В Ужгороді, щоправда, їх виявити не вдалося. Але журналіст газети «Неділя Закарпатські новини» знайшов дерев’яні виделки в Києві у ЦУМі.

Екологічний посуд наразі створюють не лише з дерева, але й із крохмалю. При чому – у нас, в Україні. Сумський науковець Дмитро Бідюк винайшов одноразовий екологічний посуд та власний аналог поліетилену. Винахідник стверджує, що у звичайному ґрунті стаканчики безслідно зникають упродовж 3 тижнів дня, а пакети – за 7 днів, ще й стають добривом для рослин. Його еко-стаканчики можна використовувати не тільки для напоїв, а ще й як форму для випікання кексів та бісквітів, а також для зберігання продуктів у морозильній камері.

Закарпаття славиться не лише виноградом, винами, але й коньяком.

Ця продукція в нас настільки в тренді, що її купують навіть європейці.

Торік до журналіста газети «Неділя Закарпатські новини» приїжджали в гості друзі з Угорщини і вони додому в подарунок рідним шукали не сувеніри, а запаковувались закарпатським коньяком.

Так от. Зараз журналіст «Неділі», перебуваючи у відрядженні в Києві, вирішив поцікавитись цінами на коньяк у столиці.

І вони не просто здивували, а шокували. В одному з магазинів вдалося знайти пляшку цього напою і по 18500, і по 20900 гривень.

Ще більше вразив португальський коньяк по 66 тисяч за пляшку.

І справжній подив викликав французький, вартість якого складає 88 тисяч гривень.

Що ж, наш, рідненький, закарпатський, набагато дешевший.

Які ціни на будинки в Ужгороді?

Про це у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» газеті «Закарпатські оголошення» розповіла ріелтор з Ужгорода Беата Мендел.

– Усе залежить від розташування, але від 100 тисяч доларів можна придбати хороший будинок. Дешевші теж є, однак такі об’єкти потребують реконструкції. Можна знайти і за 50, і навіть за 30 тисяч. Але щоб облаштувати їх, треба розраховувати на значні капіталовкладення.

Хочете продати чи купити будинок чи квартиру? Знаходьте покупців чи омріяну нерухомість на сайті ogoloshennya.net.

Подавайте оголошення і насолоджуйтесь успішним результатом.

Подати оголошення легко і просто.

Також ви можете замовити рекламу на сайті ogoloshennya.net.

Детальна інформація за тел.: (050) 222-50-50, або (067) 666-90-90.

zakarpatpost.net