Закарпатець знайшов кота бажань. А коли в Ужгороді з’явиться собака бажань

У Києві на вулиці Прорізній неподалік Хрещатика журналіст газети «Неділя Закарпатські новини» знайшов кота бажань.

Чотирилапий лежить на підвищенні, відпочиває  і поглядає на перехожих. Він великий, приблизно в натуральний котячий зріст, а сама конструкція приблизно до пояса людині.  Під ним кораблик, у який люди кидають гроші.

Така родзинка була б цікавою й для Ужгорода. Та аби не копіювати задум киян, ми могли б зробити пам’ятник, скажімо, собаці. Адже вірнішого друга в світі просто не існує.

Та й історій, пов’язаних із цими унікальними чотирилапими в нас було багато. У 2013 році в Ужгороді збиралися поставити пам’ятник собаці, навіть збирали гроші на нього. Безпорідний пес, якого назвали «Душею міста» був учасником усіх акцій, що проводилися в Ужгороді. Насправді за свідченням багатьох людей у різні часи він відкликався на такі імена як: Уксус та Тибі. Але чотирилапий загинув за загадкових обставин. Кажуть, що його отруїли. Одразу після цього почався збір коштів і в місті встановили скриньку для пожертв. Автором пам’ятника обрали Михайла Колодка. Але ідея так і залишилася ідеєю. А про Душу міста поволі почали забувати.

Тож було б добре, аби про чотирилапого знову згадали і увічнили його, як символ виконання бажань як ужгородців, так і гостей.

zakarpatpost.net