Експерт назвала найнебезпечніші для дитини іграшки

Найнебезпечнішими для дитини є всілякі ляльки з м’якими пластиковими головами (на кшталт підробок під “Барбі” або “ЛОЛ”), дешеві китайські гумові іграшки для купання, м’ячі та надувні круги, а також підроблені під відомі бренди маси і глини для ліплення. Таку думку висловила глава Всеукраїнської асоціації з питань захисту прав споживачів “Споживча довіра” Олена Куликова в коментарі кореспонденту УНН.

“Те, що ми виявляли, це з пластика підробки під “Барбі”, всілякі красиві ляльки – як правило, у них голови зроблені з матеріалів з великим вмістом фталатів. Пластик твердий – він відносно безпечний, а ось все, що гумове, більш м’яке , може становити велику небезпеку. Крім того, фталати знаходили в популярних іграшках “ЛОЛ” – швидше за все, це були підробки. Також велика кількість цієї речовини є в гумових іграшках, які продаються на ринках, – іграшках для купання, м’ячах, надувних матрасах”, – зазначила експерт.

За її словами, фталати в великих кількостях міститися в наклейках, які масово купують дітям на кожному розі.
Також велику небезпеку являють собою не оригінальні маси і глини для ліплення, а також так звані “лизуни” – від покупки такої іграшки краще взагалі відмовитися, оскільки в такої продукції часто відбувається випаровування бору в великих кількостях, що викликає алергію і бронхіальну астму. Крім того, такі іграшки можна помити і через свою м’яку структуру вони стають збором мікробів.

При цьому керівник асоціації додала, що фталати – це речовини, які впливають на наднирники, репродуктивну функцію і представляють, таким чином, серйозну небезпеку для здоров’я дитини.

zakarpatpost.net