Закарпатці сказали рішуче «Ні!!!» вітрякам на Боржаві

10 лютого в с. Березники Свалявського району відбулись громадські слухання, на яких жителі села обговорювали доцільність встановлення вітроелектростанцій на Боржавських полонинах.

Місцеві зібрались для того, щоб висловити своє невдоволення рішенням, яке було прийнято два роки тому під час попередніх громадських слухань, які відбулись 7 червня 2017 року, пише 0312.ua.

Як стверджують місцеві, на слуханнях були присутні лише 24 людини. Серед яких і представники фірми – забудовника.

Місцеві кажуть, лише під час слухань, що відбулись в селі 30 січня 2019 -го року вони вперше ознайомились з реальним масштабами будівництва та потенційним негативним впливом будівництва і експлуатації ВЕС на довкілля, зокрема грунти та водні ресурси. Від незалежних експертів дізнались про низьку якість звіту ОВД і недостатність у ньому даних для формулювання висновку про припустимість чи неприпустимість планової діяльності.

Тож люди написали колективне звернення до голови ОДА щодо заборони планової діяльності щодо будівництва вітрових електростанцій на території Березниківської сільської ради.

Жителі села просять визнати результати громадських слухань щодо обговорення Детального Плану Території за межами сіл Березники, Дусино, Неліпино та Тибава Свалявсього району Закарпатської області з метою оформлення земельних ділянок для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель та споруд об`єктів енергогенеруючих підприємств, установ і організацій (для розміщення вітрової електростанції з необіхдною інфраструктурою) 7 червня 2017 року такими, що не можуть бути взяті до увагиу зв`язку з відсутністю належного інформування громадськості , урезультаті чого вони не відображають волевиявлення більшої частини жителів с. Березники.

Також просять ініціювати скасування договорів оренди земельних ділянок та рішень про зміну цільового призначення земельних ділянок, виділених під будівництво ВЕС.

Під зверненням лише за один день підписалось понад три сотні жителів с.Березники

Вже у вівторок в селі відбудеться позачергове сесійне засідання, на якому планують прийняти рішення щодо скасування будівництва ВЕС.

One thought on “Закарпатці сказали рішуче «Ні!!!» вітрякам на Боржаві

  • 11.02.2019 at 10:07
    Permalink

    Пів Європи у тих вітряках і що? Там що дурні живуть? Правда в тому що за цим випадком стоять політика і гроші но не місцевих аборигенів.

Comments are closed.