Людині з якими якостями найлегше знайти роботу на Закарпатті

Сьогодні у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» під час наших «Недільних бесід» спеціально для закарпатської газети «Робота та начання» разом зі співвласником кадрової агенції «Pelekh Agency» Андрієм ПЕЛЕХОМ ми шукали відповіді на наболілі для багатьох закарпатців питання про заробітки.

Якого переважно віку ваші клієнти?

Різного. Від 18 до 60. Раніше частіше зверталися старші, зараз – більше молодь. Ми працюємо й із програмами стажування, як охоплює студентів.

Чи високі вимоги у тих, хто шукає роботу? Що вони зазвичай найбільше хочуть крім зарплати? Можливо, якісь соціальні пакети…

Звісно, найбільше цікавить зарплата. Декого – сама компанія: що вона з себе представляє. Часто особливо молодь хоче працювати у відомій, розкрученій компанії і коли бачить, що це якась фірма, яка лише починає розвиватися, втрачає інтерес, бо не дуже довіряє новому. Хоча там можуть пропонувати хорошу зарплату, чудові умови, цікаву роботу. Утім існує фактор недовіри до чогось нового. Однак, на мою думку, завжди треба з чогось починати і варто братись за будь-яку роботу. Щодо соціальних пакетів, то в нас такого ще немає, щоб люди дуже цього хотіли. Та й про пенсію молодь теж мало думає. Можливо, хіба що… бонуси у вигляді абонементів до спортзалу, або гнучкий графік роботи ще цікавить клієнтів.

А чи суворі роботодавці у підборі персоналу? Які критерії найважливіші?

Думаю, чесність. Аби працівнику можна було довіряти. Наприклад, якщо це ресторан, там людину повністю вчать, створюють їй усі умови, потрібно просто працювати, чесно виконувати свої обов’язки. Якихось суперякостей від працівників ніхто не очікує. Часто приймають людей без будь-якого досвіду роботи.

zakarpatpost.net