«Виробляли з хлопцем незбагненні речі»: розповідь «мисливця» за педофілами

В Україні група “мисливців” за педофілами “Спадщина” більш ніж за три роки виловила 180 любителів дітей.
Молоді чоловіки із Запоріжжя виявляють схильних до таких злочинів людей в інтернеті, а коли ті приходять на зустріч із дитиною, ловлять їх, знімають на відео і надають інцидентам розголосу.

На останньому відео із Запоріжжя активісти зустріли чоловіка, який прийшов на побачення до 13-річної дівчинки, з якою він вів інтимне листування. Ним виявився старший комірник одного з підприємств.

З огляду на гостроту проблеми і велику кількість наруги над дітьми в Україні, OBOZREVATEL поговорив з керівником організації Артемом Артем’євим.

— Артеме, чим закінчилася історія з комірником? Останній сюжет викликав багато обговорень. Ви здали його в поліцію?

Закінчилося, як і з попередніми. Публікацією фрагментів його листування з дівчинкою-підлітком і відеозапису, де він дає свої пояснення. Також оповіщенням за місцем його роботи, розсилкою матеріалів у соцмережах його друзям і знайомим. Дуже тішить, що цей випадок викликав такий резонанс, нечасто виходить цього домогтися. Поліція, звісно, приїздила, записали все на особистий відеореєстратор, що спійманий не має претензій, і поїхала.

Поліцію немає сенсу викликати, бо згідно із Кримінальним кодексом України задум не є злочином. Якби була потерпіла дитина, наповнена рідинами зловмисника, уся у потожирових слідах злочинця, можливо, наголошую, можливо б завели кримінальне провадження. А слідчі говорять, що, грубо кажучи, немає тіла немає діла.

— Хтось із ваших “трофеїв” отримав покарання, окрім відео?

Покарання у вигляді позбавлення можливості подальшого радісного проживання отримали всі спіймані. Ми сповіщаємо, як я вище сказав, всіх родичів, друзів, товаришів по службі, співробітників. Часто запрошували телефонним дзвінком дружин, батьків, братів, синів. Давали ознайомитися з матеріалами, викликали поліцію, контролювали потім поведінку спійманих. Багатьох потім направляли на примусове лікування у психіатричні лікарні.

Дивіться відео за темою:

— А як поліція дивиться на вашу діяльність? Може, пропонували співпрацю чи навпаки, казали, що так не можна?

Поліція дивиться схвально. При обласному УВС є спеціальний відділ, який займається боротьбою з торгівлею людьми. Ми щільно співпрацювали деякий час і допомагали одне одному. Виявляли сервери з дитячим порно, студії аматорської зйомки в гаражах (випадок такий був у Кушугумі).

Ще на ранніх етапах роботи, близько трьох років тому, мене запросив на зустріч один працівник органів. Діалог був коротким, але змістовним. Чітко дали зрозуміти, що якщо ми не будемо займатися розбоєм, а саме віднімати цінні речі у спійманих, то буде все добре, бо гарна справа. У них в усіх є сім’ї, діти, всі розуміють потрібність такої організації. До слова, хочу зазначити, що злиденних у “Спадщині” немає, всі добре заробляють. І нам не потрібні цінні речі цих виродків. Вони намагаються повісити на нас ярлики розбійників, але це не так.

— Як ви шукаєте таких людей, як із ними працюєте?

Ми їх знаходимо декількома способами. Або це просто фейкова сторінка підлітка у групах знайомств, або це скарга дитини, або скарга батьків. Неодноразово на заходи з затримання педофіла приходили батьки дітей, і нам доводилося утримувати їх від самосуду.

— Хто запропонував створити таку групу? Чи є у вас послідовники в інших містах? Як охочі підключитися до вашої роботи знаходять вас?

Ідея створення виникла у мене спонтанно. У групі в соціальній мережі виник словесний конфлікт з якимось громадянином, який нарікав на те, що діти теж хочуть дорослого кохання, і нічого в цьому поганого немає. Я аргументовано заперечував, проте він наполягав. І у мене виникло непереборне бажання провести з ним усну бесіду. Так, на той час моєю дівчиною була створена перша фейкова сторінка дитини, з метою заманити цього велелюбного покидька на зустріч і розмову. Однак він на зустріч так і не прийшов, або я тоді через недосвідченість пропустив його.

Але на цю сторінку взялися писати інші дорослі дядьки, які не проти побавитися з дитиною. Причому в такій кількості, що волосся дибки ставало. І тоді я вирішив заснувати колектив, бо одному з низки причин таку роботу виконувати неможливо.

В інших містах є послідовники, зрозуміло. Однак хлопці підходять до роботи не зовсім відповідально, часом навіть порушують закон. Закон моралі в першу чергу

Охочих взяти участь дуже багато, однак колектив сформований кілька років, усі надійні, перевірені люди.

— Чи були випадки, коли впіймані люди скаржилися на вас? Наприклад, висували претензії, що ви їх незаслужено зганьбили, спровокували, побили?

Звісно, десятки разів. Розповім на прикладі одного спійманого нами на прізвище Бурулін. Ми його впіймали при спробі спокусити хлопчика 13 років. Був знятий матеріал, опублікований, розісланий родичам. Резонанс був дикий. Однак громадянин не заспокоївся і вирішив написати на мене заяву за наклеп та заподіяння шкоди його автомобілю. Слідство тривало, мене викликали на допити, організація продовжувала діяльність. Мабуть, я під щасливою зіркою народився: нам до рук потрапив громадянин-розбещувач, у якого в листуванні опинився цей самий Бурулін. Вони обговорювали, як і що слід робити з дітьми. Тож ми призначили зустріч Буруліну знову від імені підлітка. Зібралися і поїхали в Нікополь. Там його зустріли, відвели до міськвідділу.

Далі почалося просто пекло. На його телефоні знайшли любительську зйомку, де він виробляє незбагненні речі з якимось хлопцем.

— Скільки вже таких людей ви впіймали?

Наразі впіймано 182. Одного не публікуємо поки в інтересах слідства. Скоро буде оприлюднено просто кричущий випадок, слідкуйте за нашими новинами.

zakarpatpost.net