Новоприбулі в Синевир ведмеді жили в клітках 1х70 см, лежали у власних фекаліях і не могли навіть встати. ВІДЕО

Марія Трунова, голова українського об’єднання захисту тварин розповіла, що до неї часто звертаються люди, які просять захистити чотирилапих.

Того разу їй повідомили, що в міні-зоопартку ведмеді утримуються в маленьких клітках, розміром приблизно метр на 70 сантиметрів.

“Клишоногі не могли навіть встати у повний зріст, повернутися. Лежали вони на металевій ніші, без підстилки, у власних фекаліях, – заявила вона. – Тож до нас звернулися люди, ми написали заяву, це було наприкінці листопада минулого року… У результаті екологічна інспекція Донецької області, яка дуже довго не реагувала, аж через 3 місяці перевірила роботу того міні-зоопарку. І нарешті ми вилучили тварин та частину з них передали в Синевир”.

За словами Марії Трунової, ведмеді були дуже слабкі, виснажені, не могли навіть рухатися. А екологічна інспекція навіть не могла добитися, аби їх було конфісковано у власника. Тож він добровільно сам передав їх у міні-зоопарк до знайомого в Запоріжжя. Туди поїхало 4 леви і 6 ведмедів. Однак один лев одразу ж помер. Відтак нещодавно 5 ведмедів приїхали на Закарпаття.

За жостоке поводжження з тваринами власника до відповідальності не притягнули. Йому призначили штраф, розміром 6 800 гривень, але українському об’єднанню захисту тварин не відомо, чи він навіть сплатив його.

Детальніше – у сюжеті Тиса-1

zakarpatpost.net