Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 13 лютого

День на Закарпатті був багатим на події.

Як розповіли в Ужгородському міському управлінні ДРАСЦ Головного територіального управління в Закарпатській області, у минулому році на День закоханих поєднали долі 26 ужгородців, тобто 13 пар.

У цьому році чекатимуть на молодят уже з 8 ранку до опівночі.

Нагадаємо також, що в Ужгороді діє проект Міністерства юстиції України «Шлюб за добу», скориставшись яким у Вас ще є можливість одружитись у День всіх закоханих!

«Протягом минулого року в Ужгороді одружилися 1117 пар, розлучилися 132, крім того, на основі рішень суду – 186. У рамках проекту «Шлюб за добу» у 2018 році поєднали долі 254 пари, усього від початку дії проекту – 442, у тому числі 72 шлюби було укладено з іноземцями», – каже головний спеціаліст Ужгородського міського відділу ДРАЦС ГТУЮ у Закарпатській області Ольга Рябіна.

Цікаво, що наші дівчата останнім часом не поспішають одружуватися зі своїми земляками. Більше до вподоби закарпаткам іноземні наречені.

Останнім часом лебеді в Ужгород прилітають не лише зимувати. Торік у місті на озері «Кірпічка» з’явився перший виводок білоперих малюків. Їх було 4. Вижили, на жаль, лише троє. Одне лебедя під час тренувального польоту розбилося. Схожа доля трохи згодом (на Ужі, куди під час морозів перелетіла родина) спіткала і маму-лебідку. Як раніше писала газета «Неділя Закарпатські новини», молодого самця Гошу з сім’ї вигнали, одна лебідка зараз перебуває на перетримці, а лебедятко Манюня – єдина залишилася з батьком. Але її вигнала мачуха, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Саме вона – Леді Гага, як прозвали її місцеві, найбільше зацікавила тих, хто опікується пернатими. Їх троє – Андріана Андріївна, Василь Сідей та Алла Мушак.

Саме вони й помітили на лапці лебедиці кільце. Ще одне кільце є на лапці іншого лебедя, його назвали Бугор. Він є найагресивнішим і постійно атакує інших пернатих.

Отже, волонтери знайшли фотографа, який зробив якісні фото пернатих і відправили дані до українського центру кільцювання птахів, де розшифрували інформацію, яка є на кільцях і повідомили, що на лапці Леді Гаги кільце з номером: HP397, а Бугора – HK299 означає, що обоє вони прилетіли з Угорщини і їм по три роки.

У Верховній Раді зареєстровано законопроект, яким пропонується з 1 січня 2025 року заборонити в Україні розведення, вирощування та утримання тварин для виробництва хутра.

Законопроект №10019 передбачає встановлення такої заборони на рівні законів Про охорону навколишнього середовища і Про захист тварин від жорстокого поводження, повідомляють “Факти”.

На перехідний період, тобто до набуття чинності закону, автори документа пропонують віднести підприємницьку діяльність з розведення, вирощування, утримання хутрових тварин до видів діяльності, що підлягають ліцензуванню.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Закарпатської області, у селі Павшино на Мукачівщині загинув 63-річний місцевий житель. Правоохоронці встановили, що до смерті батька причетний його 34-річний син. Кримінальне провадження слідчі перекваліфікували на вбивство з необережності.

31 грудня минулого року в Мукачівське районне відділення поліції надійшло повідомлення від лікарів швидкої медичної допомоги про смерть  63-річного  мешканця села Павшино. На тілі чоловіка були виявлені тілесні ушкодження.

Прибувши на місце події, працівники слідчо-оперативної групи встановили, що потерпілий разом із 34-річним сином того дня розпивали спиртні напої. Далі між ними виник конфлікт. Опісля син намагався відвести батька по сходах на другий поверх будинку, проте не втримав рівновагу й масою свого тіла повалив  батька. Той упав на бетонне покриття.

За висновком судово-медичної експертизи, смерть чоловіка настала в результаті отриманих тілесних ушкоджень.

Лікарі кажуть: за 23 роки, відколи Юрій Федака до них потрапив вперше, цей «рекорд» не зміг побити жоден пацієнт

Закарпатець Юрій Федака з села Кальник, що під Мукачевом, встановив своєрідний кардіологічний рекорд. У чоловіка 96 (!)  разів зупинялося серце. Про нього начувані місцеві лікарі, але от рекорд по зупинці серця так і не зафіксували, пише газета «Поради ЗДОРОВ’Я».

До пенсії Юрій Федака працював водієм в міліції. Згадує, що в 90-ті роки багато довелося почути, а ще більше побачити. Через це у чоловіка розвинувся стрес і пропав сон.

Часто на День святого Валентина молодь думає, де можна побути наодинці з коханою людиною.

Навіть холод не заважає гарячим серцями битися в унісон та блукати вулицями міста.

Але куди ж піти? Де найкраще провести час разом? Якими є найбільш романтичні місця Ужгорода? Про це ми вирішили розпитати самих містян. Вони й допомогли газеті «Наш Ужгород» скласти рейтинг найкращих куточків обласного центру Закарпаття, до яких подобається навідуватися  закоханим.

Отже, газета «Неділя Закарпатські новини» пропонує  закоханим ужгородцям ТОП-10 найромантичніших місць.

Він не мав при собі документів, які б посвідчували його особу та підтвердили законність перебування на території нашої держави. З метою з’ясування  обставин правопорушення затриманого доставили у відділ прикордонної служби «Ужгород».

Під час затримання чоловік намагався ввести правоохоронців в оману. Він назвався українцем, проте оперативникам вдалося встановити, що насправді він є громадянином Вірменії. Окрім того, з’ясувалося, що затриманий має «багате» кримінальне минуле. За скоєння низки злочинів на території України, у тому числі, за розбій, його було засуджено до 12 років позбавлення волі. Після відбування покарання злочинець переїхав на Закарпаття, де продовжував протиправну діяльність. Правоохоронці також встановили, що іноземець не має дійсних паспортних документів та користується лише посвідченням водія, виданим ще на початку 90-х у Вірменії.

Марія Трунова, голова українського об’єднання захисту тварин розповіла, що до неї часто звертаються люди, які просять захистити чотирилапих.

Того разу їй повідомили, що в міні-зоопартку ведмеді утримуються в маленьких клітках, розміром приблизно метр на 70 сантиметрів.

“Клишоногі не могли навіть встати у повний зріст, повернутися. Лежали вони на металевій ніші, без підстилки, у власних фекаліях, – заявила вона. – Тож до нас звернулися люди, ми написали заяву, це було наприкінці листопада минулого року… У результаті екологічна інспекція Донецької області, яка дуже довго не реагувала, аж через 3 місяці перевірила роботу того міні-зоопарку. І нарешті ми вилучили тварин та частину з них передали в Синевир”.

За словами Марії Трунової, ведмеді були дуже слабкі, виснажені, не могли навіть рухатися. А екологічна інспекція навіть не могла добитися, аби їх було конфісковано у власника. Тож він добровільно сам передав їх у міні-зоопарк до знайомого в Запоріжжя. Туди поїхало 4 леви і 6 ведмедів. Однак один лев одразу ж помер. Відтак нещодавно 5 ведмедів приїхали на Закарпаття.

За жостоке поводження з тваринами власника до відповідальності не притягнули. Йому призначили штраф, розміром 6 800 гривень, але українському об’єднанню захисту тварин не відомо, чи він навіть сплатив його.

Спробі незаконного переміщення через українсько-румунський кордон значної  партії тютюнових виробів завадили сьогодні вночі прикордонники відділення «Солотвино» Мукачівського загону.

Про це повідомляє прес-служба Мукачівського прикордонного загону

Близько третьої години ночі прикордонний наряд помітив рух групи осіб в бік річки Тиса, якою пролягає кордон з Румунією. При спробі затримання, зловмисники вдалися до втечі. Під час подальших пошукових заходів за 200 метрів до кордону військовослужбовці виявили покинуті контрабандистами пакунки, в яких знаходилось майже 23 ящики сигарет без акцизних марок.

Контрабандний товар доправили до відділення «Солотвино». Після перерахунку стало відомо, що контрабандисти планували перемістити до сусідньої країни 11 300 пачок сигарет.

Згодом контрабандний тютюн передадуть до ДФС.

Мукачівською місцевою прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом повідомлення у місцевих ЗМІ стосовно незаконного збору коштів з батьків.

Про це повідомляє прес-служба Прокуратури Закарпатської області.

Так, у повідомленні Інтернет-видань, йдеться про те, що з батьків, чиї дітки є вихованцями одного з дитячих садочків м.Мукачева, незаконно збирають кошти на миючі засоби.

В рамках даного кримінального провадження буде перевірена викладена в ЗМІ інформація та дана їй належна правова оцінка.

Попередня правова кваліфікація за ч.1 ст.190 КК України – шахрайство.

Досудове розслідування доручено здійснювати СВ Мукачівського ВП ГУНП в Закарпатській області. Місцева прокуратура забезпечуватиме процесуальний контроль за ходом слідства.

Ексклюзивно для наших читачів сайту zakarpatpost.net

У вас з’явилася нова унікальна можливість подати оголошення.

Для цього достатньо натиснути кнопку «Додати оголошення», що розташована на правій панелі збоку.

Відтепер ви зможете абсолютно безкоштовно продати, чи знайти омріяну нерухомість, автомобіль, приміщення під офіс, товари для дому, для весілля, побутову техніку, кімнатні рослини чи городні культури, домашніх тварин, книги, загалом усе, що бажаєте.

Послуга зручна і легка в користуванні, доступна абсолютно кожному.

Ваші оголошення читають користувачі з усієї України та із-за кордону.

Користуйтеся нашими сервісами і ставайте успішними!

Закарпатський сайт оголошень ogoloshennya.net завжди вам допоможе у цьому!

Працюємо для вас!

Також ви можете подавати оголошення та рекламу у газети «Неділя Закарпатські новини», «Закарпатські оголошення», «Робота та навчання», «Поради».

Довідки за тел.: (0312) 61-99-99, (050) 222-50-50, (067) 666-90-90

Оголошення також можна подати на Viber: (050) 222-50-50

zakarpatpost.net