Психолог розповіла, чи часто закарпатці звертаються по допомогу при вирішенні проблем із партнерами

Про це та інше із психологом із Ужгорода Яною Регою ми говорили у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини».

Чому люди часто шукають питання як жити, хто я, вдаючись до порад астрологів, психологів, кармологів, а всередину себе при цьому не хочуть зазирнути?

До психологів нерідко приходять такі клієнти, які шукають себе. Часом вони в депресивному стані, занурені в себе, малоконтактні. Адже до спеціаліста людина звертається вже тоді, коли не може знайти відповіді на питання: «Хто я? Що я?» Зараз взагалі пішла тенденція  вивчати себе, робити не так, як хтось каже, а як мені, наприклад, хочеться. Тож клієнти приходять допомогти їм знайти те, що їм хочеться. Працюючи з ними, ми виявляємо багато цікавого.

Деколи людина не може зробити крок вперед через те, що не може відпустити якісь старі ситуації, застрягає у своїх страхах. Що порадите?

Часто. Деколи людина звертається з якоюсь, здавалося б, поверхневою проблемою, нібито незначною, а насправді виходить, що в неї були якісь дуже травматичні ситуації у житті, пов’язані зі страхом. Але повертатися подумки в ті моменти багатьом дуже не хочеться. Потрібен певний час для того, щоб людина була готова ще раз пережити неприємні епізоди, щоб зрозуміла, що це потрібно зробити. Часто клієнти  навіть зупиняють терапію, щоб тільки не ворушити минуле. Але той, хто проживає ті ситуації, звільняється від страхів, стає сильнішим.

А чи часто звертаються закарпатці по допомогу при вирішенні проблем із партнерами?

До мене особисто, якщо говорити про любовні речі, звертаються найчастіше тоді, коли або виникає бажання розлучитися, або після втрати коханої людини, це може бути розтавання, переїзд в інше місто. Тоді ми працюємо з відпусканням. Якщо вже такий момент настав, люди розійшлися, треба жити далі. Якщо ж виникають непорозуміння в родинах, чи між парою, стосунки зберегти можна. Ми над цим працюємо. Також, до речі, звертаються, коли не можуть знайти партнера. Тоді ми також з’ясовуємо, чому, що з людиною відбувається, чи вона взагалі готова до того, щоб зустріти своє кохання.

zakarpatpost.net