Закарпатські гори використовували для своєї вигоди всі влади

Найгуманніший суд у світі

Пригадуєте знамениту фразу з радянської ще комедії? Звісно пам’ятаєте. Так от, сьогодні те саме можна сказати про наш рідний український суд

От засудили зрадника Батьківщини, президента-втікача Януковича. І скільки йому дали? От-от! І я про це. У всьому світі найбільшим злочином вважається зрада Батьківщині. Але це не просто зрада. Янукович привів до влади на всіх рівнях кримінальних елементів, замаскованих під членів партії регіонів. Криміналізація України за його панування досягла таких катастрофічних рівнів, що очиститися ми не можемо ще до сьогоднішнього дня. За ті роки стільки підприємств поміняли своїх власників, що від одного переліку їх страшно стає. Тільки на Закарпатті усе велике та все, що приносило прибутки, перейшло у володіння Стоматолога, або його партнерів. Мало хто із наших підприємців зміг домовитися із рекетирами під державним прикриттям, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Маю підстави про це говорити, бо багато моїх друзів, які належали до середнього класу, що при Ющенкові почав активно формуватися, нині починають усе з нуля. Однокурсник Володя, зумів на ті часи побудувати маленький завод, на якому працювало вісімдесят чоловік. Іти на компроміс із бандитами він не хотів, у партію не вступив… Результат – завод закрили, друг лишився із магазином сантехніки, який через рік теж змушений був закрити. Шок минув лише тепер – Володя відкрив кафе тільки минулого року.

Інший мій друг завіз нові технології та інвестиції із Європи. Узяв у оренду велике підприємство. Його продукція не мала конкурентів на всьому пострадянському просторі. Але Стоматолог отримував інформацію з офіційних джерел. Прийшли бандити і до цього мого друга… Тепер він доглядає за садом і відкривати якесь підприємство бажання не має…

Можна окремо поговорити ще про ліс. Карпати використовували для своєї вигоди всі влади, але вирубка лісів та пралісів у ті роки, про які йде мова, набула катастрофічних розмірів. Мій кум із Хуста, який побудував собі дачу неподалік дубового лісу, за одне літо опинився із своєю хатинкою на голій горі… У мережі є багато матеріалів на цю тему, тому не буду зупинятися більш докладно – кожен зможе подивитися сам. Та що дивитися – всі все знають і так.

Про подібні історії можуть розказати всі, хто у той час займався великим бізнесом (кого тоді не вбили), був успішним підприємцем, їхні друзі, родина, сусіди, та всі, хто таким чи іншим способом отримував інформацію. Тобто кожен житель нашого рідного Закарпаття може продовжити ряд прикладів, що стосуються нищення та «віджиму» підприємств та закладів, заправок, магазинів, угідь… Підводячи якусь умовну риску під цими історіями можемо стверджувати (беручи до уваги тільки наш, не надто багатий та досить таки віддалений від столиці регіон), що часи правління Януковича знищили мале та середнє підприємництво, загальмували розвиток економіки та відкинули Україну на десятки років назад.

Усе сказане стосується тільки економіки. Якщо ж брати до уваги культуру, освіту, медицину… Армія знищена Януковичем та його бандою регіонів повністю. Службу безпеки очолював громадянин Росії. Освітою керував ментально орієнтований на схід Табачник. Гроші вивозили правлячі втікачі «камазами». Русифікація не просто тривала – процвітала. Засоби масової інформації зомбували народ по повній програмі. Суспільство розкладалося морально, бо дуже багатьох, у тому числі і державних службовців, змушували поступатися своїми принципами і переконаннями та вступати в партію регіонів.Крім усього цього, кільком тисячам громадян північної країни видали українські паспорти, дали їм українське громадянство, тобто ворогів запустили в країну і узаконили їхнє перебування тут. Ті люди, а я так думаю, що вони всі працювали і працюють на спецслужби Росії, живуть тут та ще і мають право голосу. За якого кандидата у Президенти проголосують вони на найближчих виборах? Отож! І я про це кажу.

Але це ще не все. Саме Янукович винен у тому, що у нас відбулася зміна зовнішньополітичного курсу країни, що призвело до революції, а відтак створило умови для анексії Криму та початку агресії Росії на нашому сході. Саме його треба звинувачувати у загибелі Небесної Сотні, а відтак і тисяч наших воїнів на визвольній вітчизняній війні.

А тепер про наш суд. Цій істоті, цьому зраднику він присудив аж тринадцять років позбавлення волі. Заочно. Відбувати покарання він теж буде заочно. Тож я уявляю його реакцію у день оголошення вироку 24 січня 2019 року. Він вигукнув або мав вигукнути: «Хай живе український суд, найгуманніший суд у світі!»

Звісно, треба би згадати тут і про поліцію, яка розшуковує і не може розшукати злочинців, і не тільки тих, хто організовував та розстрілював людей на Майдані. Їх мало би бути набагато більше. Але ж дивним є і те, що злочинців поза межами держави не може знайти навіть Інтерпол. Азарова, наприклад. А наші заробітчани знайшли його легко під Віднем. Певно, хотіли заробити. Разом із соратниками вони, ці злочинці, там живуть компактно, бо інакше б виникали проблеми із знаннями мов – для «Азірова» це не підйомне.

На завершення нинішньої розмови хочеться акцентувати увагу ще на кількох моментах. А головний із них – це напівміри. Тобто ми зробили важливу справу – засудили державного злочинця і показали світові, що у нашій країні перед законом усі рівні. Навіть президента ми можемо засудити. Правда заочно, але то таке. А от засудити соратників Януковича, які живуть в Україні, ми не можемо. Засудити віртуально партію регіонів ми можемо, а от покарати її керівників, які вершили беззаконня у ті часи – ні! Бо формально вони перейшли в іншу партію – Опозиційний блок. І тепер спокійно рекламують свою антинародну діяльність і далі борються проти України, проти нації, яка є титульною на цій землі. Чомусь ми цього не навчилися ще.

Тому… Народ каже, що засудити Януковича – це все одно, що засудити інопланетянина. Галочку поставили, а… Та що там говорити. Сумно стає якось…

Василь КУЗАН, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net