Закарпатець під наркозом розповів, де сховав гроші. А далі трапилося те, на що ніхто не чекав

Іван Петрович потрапив у реанімацію надвечір. Цей був ще й сусід нашої медсестри, яка працювала в хірургії. У чоловіка був гострий апендицит, то ж його одразу перевели в хірургію й прооперували.

Операція пройшла напрочуд успішно. Хоч лікарі й боялися, що чоловік уже в літах. Але наркоз дуже сподобався Івану Петровичу, який за все життя заледве випив кілька чарок горілки. Він ще довго потім марив у палаті. А сестричка, яка була його сусідкою, робила йому уколи, пише популярна на Закарпатті газета «ПОРАДИ».

Зазвичай лікарі, та навіть хворі в палаті, не дуже прислухаються до того, що верзе людина під дією наркозу. Хіба що потім – в ординаторській посміються з того всього. Але Лідка – хитра істота. Вона, як ніхто інший, могла відрізнити, що в мареннях хворого – правда, а що – брехня.

І коли Іван Петрович став розповідати про якісь великі гроші в нього в матраці, вона почала дослухатися. Знала, що чоловік ніколи не дозволяв собі зайвого. Ні випити, ні добре попоїсти, ні купити щось до хати. Єдиний його син загинув у Афгані. А дружина померла двадцять два роки тому. То чому б і не могло такому бути, що він призбирав чимало грошенят?

І коли вже хворий оклигав, почала навідуватися до нього додому. То вареників зготує, то борщику в банці принесе. Так і пробралася наша Лідочка до дідового спадку. Виявилося, що старий назбирав 70 тисяч. Якщо взяти до уваги, що це все було років 10 тому, то гроші були не маленькі. А коли побачив, що грошей нема, то ледь не зліг з інфарктом. Але коли йому натякнули на Лідку, він нізащо не хотів у це повірити.

Лідка, ніби нічого не сталося, приходила до діда далі. Він просто у дівчину закохався по вуха, тільки боявся в цьому зізнатися. Милий голосок Ліди заспокоював його. І він вже навіть забув про ту прикрість.

Але тут заявилися далекі родичі. І почалася справжня гроза. Ліда перетягувала діда на свій бік, а родичі – на свій. І тут вирішила Ліда витягти козирну карту – одружитися з дідом. Адже пропадала 3-кімнатна квартира. Дід теж вибрав шлюб з молодою дружиною.

Та не дуже вдалим був той його крок. На радощах дідусь і справді схопив інфаркт. З тої халепи він так і не виплутався. Але перед самою його смертю дівчина не витримала і зізналася, що це вона поцупила гроші. І навіть розплакалася – просто й сама звикла вже до цієї доброї людини.

Але Іван Петрович одразу простив свою крадійку. Щоправда, натішитися подружнім життям так і не встиг. Через тиждень у лікарні його не стало.

Ольга БАЧА, газета «ПОРАДИ», ексклюзивно для zakarpatpost.net