Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 20 лютого

День на Закарпатті був багатим на події.

Кажуть, що як корабель назвеш, так він і попливе. Однак у бажанні бути оригінальними у питанні імен для своїх чад батьки останнім часом сильно перегинають палку. Свого часу Україну сколихнула звістка про те, що в Ужгородському районі хлопчика назвали Януковичем, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Як йому зараз живеться, насправді відомо тільки самому 10-річному закарпатцеві. А в Україні відтоді реєстрували і  іншого хлопчика, якого назвали Леонардо да Вінчі, і дівчинку, яку звуть Італія. У Державній реєстраційній службі ведуть список незвичайних імен, які стають все більш популярними. Тож серед них можна зустріти такі чудернацькі, як: Мадонна, Майданелла, Попелюшка, Радість, Квітка, Весна, Принцеса, Еліот-Леопольд, Бомонд, Ізумруда, Андромеда, Ясновєда, Амфілохій, Каан, Марсель, Сварог, Самійло, Фараон, Гамлет, зареєстрованих торік.

Справа в тому, що співробітники РАГСів зобов’язані вписувати у свідоцтво про народження будь-яке ім’я, яке скажуть батьки. Але психологи попереджають – дивовижні імена можуть зіпсувати малюкові все життя. Часто саме через це дитина опиняється не просто в центрі уваги, а піддається цькуванню. При цьому штрафами за булінг дітей спинити навряд чи можна.

Іван Петрович потрапив у реанімацію надвечір. Цей був ще й сусід нашої медсестри, яка працювала в хірургії. У чоловіка був гострий апендицит, то ж його одразу перевели в хірургію й прооперували.

Операція пройшла напрочуд успішно. Хоч лікарі й боялися, що чоловік уже в літах. Але наркоз дуже сподобався Івану Петровичу, який за все життя заледве випив кілька чарок горілки. Він ще довго потім марив у палаті. А сестричка, яка була його сусідкою, робила йому уколи, пише популярна на Закарпатті газета «ПОРАДИ».

Зазвичай лікарі, та навіть хворі в палаті, не дуже прислухаються до того, що верзе людина під дією наркозу. Хіба що потім – в ординаторській посміються з того всього. Але Лідка – хитра істота. Вона, як ніхто інший, могла відрізнити, що в мареннях хворого – правда, а що – брехня.

І коли Іван Петрович став розповідати про якісь великі гроші в нього в матраці, вона почала дослухатися. Знала, що чоловік ніколи не дозволяв собі зайвого. Ні випити, ні добре попоїсти, ні купити щось до хати. Єдиний його син загинув у Афгані. А дружина померла двадцять два роки тому. То чому б і не могло такому бути, що він призбирав чимало грошенят?

День стає незвично довшим, темряви меншає і на небі, і в душі. Навіть згадується, що у житті окрім проблем бувають ще й приємні речі, зокрема якийсь творчий саморозвиток особистості.

Після затяжних свят, що тривали практично увесь січень, Ужгород починає роздумувати, чи повертатися йому до активного життя, чи ще поки ні. Безстроковий карантин для школярів свідчить більше на користь останнього. На вулицях народу менше, ніж зазвичай. Те, що десь з п’яти тисяч школярів вісімсот хворіють, сотня лежить у лікарнях, дається візнаки. Місто і так останніми роками не надто метушливе, а зараз воно особливо епічне. Це накладає відбиток на настрої кожного городянина, примушує задумуватися про вічне, про основи світобудови, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Взагалі, таке враження, що Білобог і Чорнобог постійно грають на мою душу. Залежно від того, хто виграє, мене постійно тягне то до чогось високого і красивого, то до типового ужгородського життя-буття. Я аж фізично відчуваю усі перипетії гри тих двох картярів: то хочеться працювати, мов навіженому, то все валиться з рук. Святе і грішне постійно борються десь усередині мене – на щастя, поки що з перемінним успіхом. Бо коли щось остаточно переможе, життя скінчиться і почнеться вічність.

Українські лікарі тестують унікальну техніку лапароскопії, за допомогою якої знищують пухлини на четвертій стадії раку. Революційний апарат перебуває в Україні на правах оренди.

Про це в ефірі ObozTV розповіла завідувач відділення малоінвазивної хірургії в Київському онкоцентрі Катерина Харченко.

Вона нагадала, що після завершення тестів апарат повернуть у Японію.

Українці у середньому отримують 10 573 у місяць.

Найвища середня зарплата у Києві – 16 546 гривень. Найнижча – у Чернігівській обл (8005 грн).

Щоправда на сайтах пошуку роботи пропонують вакансії з оплатою вище середньої, пише gazeta.ua з посиланням на The Point.

Керівник відділу по підбору персоналу

Фахівцю обіцяють платити 60 тис. грн. Потрібно набрати велику команду активних людей і навчити їх максимально швидко показувати результати. Від кандидата вимагають досвіду роботи у продажах, знання англійської на високому рівні. Крім високої зарплати, роботодавець обіцяє корпоративні обіди, знижки на профільне навчання, курси англійської, спортзал.

Як розповіли у закарпатській газеті «Робота та навчання», пропонують роботу і для студентів.

Шукають ужгородські підприємці і підсобних робітників, комплектувальників, продавців у газетні кіоски, комірників, вантажників, кредитних експертів, операторів комп’ютерного набору.

Є вакансії також перукарів та масажистів.

Легко можуть знайти роботу і ті, хто бажає працювати автомийником, експедитором, торговим агентом, шиномонтажником.

У той же час шукають роботу інженери, викладачі, репетитори з іноземних мов, водії, прибиральниці, будівельники, майстри з ремонту квартир та ті, хто займається прибиранням житла, повідомили zakarpatpost.net у закарпатській газеті «Робота та навчання».

Українські та словацькі залізничники досягли домовленості щодо запуску нового маршруту Кошице – Чоп – Мукачево з червня цього року.

Про це повідомив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов на своїй сторінці у Facebook, повідомляє сайт Укразалізиці.

 «Тестовий рейс за цим маршрутом поїде за кілька місяців – 2 квітня. Поїзди будуть формування наших колег зі Словаччини, час в дорозі – близько 4 годин. Минулоріч ми вдало запустили рейс до Будапешта, теж євроколією. Наміри свої не змінюємо – саме українське Мукачево має стати потужним пасажирським хабом для мандрівок Європою», – написав Євген Кравцов.

За попередніми даними, графік поїзда Мукачево – Кошице буде складений таким чином, щоб пасажири могли запланувати маршрути з пересадками: зі станції Кошице – на поїзди до Праги та Братислави; зі станції Мукачево – на поїзди до Запоріжжя, Львова, Харкова, Києва, Ужгорода, Лисичанська, Одеси та інших міст.

Зараз в Ужгороді є дуже велике розмаїття тропічних фруктів, але журналіст газети «Неділя Закарпатські новини» знайшов найнезвичніший з усіх.

Для цього йому довелося їхати  аж до Києва. Там продають зміїні ягоди з Індонезії. Називаються вони салак. Коштує кілограм екзотів 650 гривень.

Фрукт настільки за зовнішнім виглядом  схожий на зміїну шкіру, що він навіть боявся з ним знаходитися в одній кімнаті. Здавалося, що з нього от-от, наче з яйця вилупляться маленькі гаденята.

Наважатись скуштувати його було непростою задачею.

Тож трапеза розпочалася аж вранці.

Для цього потрібно було запастися ножем та тарілкою.

Спочатку страшнувато було навіть салак брати в руки. Але потім, наважившись, усе ж  взявся за роботу. Чого тільки не зробиш заради улюблених читачів.

Звичну для Закарпаття страву фанки почали по-новому продавати.

Знайомі багатьом із дитинства пиріжки із дріжджового тіста зараз стали не просто кольоровими, а це й мають вуха, роти, носи, очі і… навіть окуляри.

Крім того, аби привабити покупців, винахідливі кулінари почали їх розфарбовувати у яскраві кольори, покриваючи глазур’ю. Так вони справді здалеку кидаються в очі. Окремі з них притрушені кокосом, деякі – кольоровою присипкою, деякі – шоколадом.

До того ж фанки, що нагадують смайли,  мають різні смаки, що також є однією з родзинок.

Коштує один такий виріб від 18 гривень.

Є між ними і просто круглі, є – схожі на бублики – з порожньою серединкою.

Дійсно, добре знайомі закарпатські страви можна робити сучасними і оригінальними.

zakarpatpost.net