Які імена найчастіше давали закарпатці дітям у минулому році

Кажуть, що як корабель назвеш, так він і попливе. Однак у бажанні бути оригінальними у питанні імен для своїх чад батьки останнім часом сильно перегинають палку. Свого часу Україну сколихнула звістка про те, що в Ужгородському районі хлопчика назвали Януковичем, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Як йому зараз живеться, насправді відомо тільки самому 10-річному закарпатцеві. А в Україні відтоді реєстрували і  іншого хлопчика, якого назвали Леонардо да Вінчі, і дівчинку, яку звуть Італія. У Державній реєстраційній службі ведуть список незвичайних імен, які стають все більш популярними. Тож серед них можна зустріти такі чудернацькі, як: Мадонна, Майданелла, Попелюшка, Радість, Квітка, Весна, Принцеса, Еліот-Леопольд, Бомонд, Ізумруда, Андромеда, Ясновєда, Амфілохій, Каан, Марсель, Сварог, Самійло, Фараон, Гамлет, зареєстрованих торік.

Справа в тому, що співробітники РАГСів зобов’язані вписувати у свідоцтво про народження будь-яке ім’я, яке скажуть батьки. Але психологи попереджають – дивовижні імена можуть зіпсувати малюкові все життя. Часто саме через це дитина опиняється не просто в центрі уваги, а піддається цькуванню. При цьому штрафами за булінг дітей спинити навряд чи можна.

Тож як торік закарпатці називали своїх дітей? Виявляється, усе ж найчастіше батьки обирали синам та донькам традиційні імена. Наприклад: Анна, Катерина, Ірина, Аліса, Олександра, Марія, Антон, Богдан, Артем.

Однак у моді залишилися й екзотичні – Аледіна, Кателіна, Надіра, Аврора, Лея, Данота, Болдажар, Лука, Річард, Мухамед, Рубен, Акрі та інші.

zakarpatpost.net