Читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини»

Закарпатський тиждень: шукаємо туристів, розбираємося зі скандалами і вчимося жити…

Власне, нічого нового… Попри застереження рятівників і регулярні попередження синоптиків, шукачі адреналіну додають турбот не лише рідним, але й тим, до чиїх посадових обов’язків входить зобов’язання шукати і рятувати інших – знову блукають засніженими горами…

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Філософія весняних вогнищ 

По-справжньому запахло весною. Це якийсь парадоксальний аромат свіжості і тліну одночасно – як усе наше життя

За цілі тижні морозів ми встигли це призабути, а зараз зі здивуванням згадуємо, як це буває. Кожна мить нашого життя таїть у собі протилежні перспективи: наліво підеш, направо підеш… Хоча кінець все одно в усіх той самий.

За кого проголосують закарпатські жони

«Вибери мене, вибери мене» по-закарпатськи

Кожна весна відрізняється від попередніх багатьма моментами. А найбільше весни різняться присутністю чи відсутністю у них виборів.

Відома дизайнерка  із Закарпаття оздоблює одяг кістками та людськими очима 

А ще вона шиє одяг із волосся та взуття із зубів 

Мар’яна Фантич, що більш ніж 30 років тому позувала Михайлу Михайлюку для фонтану «Дівчина з голубом», у 80-х роках навчалася в Ужгороді на художника. Тоді їй було 17 років.

Чому так часто розлучаються закарпатці? 

Міфи наших земляків про сімейне життя

Закарпаття вважається  регіоном, де найбільше в Україні цінується родина, де найвища народжуваність і де найнижча статистика розлучень. Але чи так це? Чи це – лише черговий міф?

Стало відомо, який найбільш резонансний злочин на Закарпатті розкрила патрульна поліція

Юрій Марценишин розповів, ким він хотів стати у дитинстві, чи вистачає на закарпатті патрульних і чому медичні заклади роблять п’яних водіїв «тверезими», а суд їх виправдовує…

Продовжуємо розмову з начальником Управління патрульної поліції в Закарпатській області Юрієм МАРЦЕНИШИНИМ. Сьогодні у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» під час наших «Недільних бесід» ми говорили з ним про жінок-поліцейських, уроки людяності та «оленів» за кермом.

П’яний ужгородець намагався вдертися в квартиру до колишньої дружини і побив жінку-поліцейську

Закарпатські дебошири навіть не замислюються, до кого застосовують силу

Дивний випадок трапився в Ужгороді. По поліції зателефонувала ужгородка і повідомила, що до неї у квартиру намагається увірватися колишній чоловік, сильно гримає у двері. Була п’ята ранку, тож на місце події одразу приїхали патрульні. На сходовому майданчику вони побачили п’яного чоловіка, який дійсно намагався вдертися силою до квартири.

Закарпатець напідпитку хотів підпалити хату, бо дружина не дала 200 гривень похмелитися 

Подія трапилася на Хустщині. Уродженець села Копашнево вчинив вдома справжній ґвалт. Чоловік напився і погрожував підпалити хату.

Протягом 13 років закарпатець бив співмешканку. А далі його знайшли мертвим із ножем у шиї 

Жінка не витримала знущань і пішла від чоловіка, але повернулась, бо не було кому нагодувати худобу 

На Виноградівщині за дивних обставин помер чоловік. У вбивстві звинуватили його 49-річну співмешканку, жительку села Руська Долина, але вона запевняла, що цього не робила, хоча той всіляко знущався над нею. Подія трапилася  ще у грудні 2017 року, але вирок винесли лише цими днями.

Бажання романтики для закарпатця закінчилося подвійним вбивством та в’язницею 

Друзі відцуралися і сказали, що нічого не знають і нічого не бачили

Настрій у Миколи був поганий. На роботі – неприємності, дружина пиляла, як бензопила, автомобіль поламався. Після роботи так додому повертатися не хотілося. Вирішив прогулятись пішки, а машину залишити біля фірми.

14-річного хлопця посадили до в’язниці… на прохання батьків

Неконтрольованого 14-річного підлітка ув’язнили після того, як його збентежені батьки, звернувшись до судді, попросили посадити за грати їхню дитину.

Чоловік запропонував одружитися жінці, яка його хотіла вбити, прямо під час судового засідання

Чоловік, який ледь не помер після того, як його подруга завдала йому 13 ударів ножем, запропонував їй у суді вийти за нього заміж.

Як баба Анця поняла, для чого насправді закарпатські чоловіки їдуть за границю на заробітки 

Баба Анця давно хотіла кудись за кордон поїхати. Розмірковувала не раз: «У Маріки чоловік депутат, возит ї на море у Турцію отдихати, у Цилі молодий любас – бізнесмен, она з ним по три раз на гуд по всюй Європі круїз чинит, а муй дідо, бімбов, нігда ня нігде не повюз».

Історія одного наплічника і Людини, яка використала шанс

Цікавий яскравий наплічник я примітила одного разу на світлині у Фейсбуці. Одна дівчина хвалилася новим придбанням. Видно було, що це – авторська оригінальна робота, яка додавала особливості образу.

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 22 лютого.

zakarpatpost.net