Чому все більше і більше закарпатців починають чистити зуби дерев’яними щітками

Останнім часом людство інтенсивно бореться з забрудненням навколишнього середовища. В Україні пропонують заборонити продаж целофанових  пакетів і замість них використовувати  паперові, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Серед закарпатців теж є екозахисники, які дбають про природу не лише на словах, але й на справах. І мова не лише про збереження Карпат, але й про більш буденні речі.

По-перше, в Ужгороді відкривається все більше магазинів, де продають здорову їжу, що неабияк радує. Все більше людей цікавляться правильним харчуванням та відмовляються від шкідливих ненатуральних продуктів.

По-друге, можна придбати екоіграшки для дітей, рослинну натуральну косметику, миючі засоби та багато іншого.

А у Львові журналіст газети «Неділя закарпатські новини» знайшов зубні щітки, в яких для щетини, коробки та обгортки використовувалися рослинні матеріали.

Сам корпус у всіх із бамбука. Дерев’яна ручка робить щітку зручною у користуванні. Щетинки спеціальним способом зроблено  з касторової олії. Коштує така зубна щітка 180 гривень для дорослих і 150 гривень дитяча.

Є й дешевші. Наприклад, ті, у яких щетина нейлонова, продають по 60 гривень.

У чому перевага таких щіток? Справа в тому, що людство щорічно викидає на звалища мільярди пластикових зубних щіток, що складає мільйони кілограмів відходів. Через розмір та тип пластмаси, з якої роблять щітки, вірогідність їх переробки дуже мала. Це означає, що кожна пластикова зубна щітка, яку ви коли-небудь мали, все ще знаходиться десь на цій планеті.

У той же час бамбукові зубні щітки легко утилізуються та завдяки тому, що їх зроблено з природних матеріалів, легко розкладаються.

Якщо поїхати до Львова за екопокупками не вдається, замовити таку зубну щітку можна й через Інтернет. Зараз багато магазинів здійснюють продаж продукції онлайн. Ціни на сайтах, до речі, ще й набагато нижчі, ніж у львівських магазинах. Можна знайти хорошу бамбукову  щітку з нейлоновою щетиною навіть за 40 гривень.

Іван ДУХНОВИЧ, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net