Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 3 березня

День на Закарпатті був багатим на події.

Юрій Марценишин розповів, ким він хотів стати у дитинстві, чи вистачає на Закарпатті патрульних і чому медичні заклади роблять п’яних водіїв «тверезими», а суд їх виправдовує…

Водії-олені, п’яні аварії, наркобізнес на Закарпатті та інші резонансні злочини щодня обговорюються нашими краянами як за чашкою кави, так у соцмережах, вдома і на роботі, із друзями та навіть із незнайомими людьми. А як працюється тим, хто їх розкриває? Якими є будні патрульних? Про це у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» під час наших «Недільних бесід» ми говорили з начальником Управління патрульної поліції в Закарпатській області Юрієм МАРЦЕНИШИНИМ.

Повідомили розклад польотів аеропорту “Ужгород”.

Наразі мова йде про два рейси до Києва та Львова і у зворотньому напрямку.

Здійснюватимуться польоти компанією “Мотор-Січ”, використовуватимуться літаки – АН-24 та М9 222, М9 263, М9 221, М9 264.

Клас усіх рейсів – економ. Рейс до Кижва не прямий, доведеться летіти з пересадкою у Львові.

Розклад такий:

Виліт із Києва  о 10 годині, прибуття до Львова об 11.15, відтак виліт зі Львова о 12. 30, прибуття до  Ужгорода  о 13-й.

Загальний час у польоті 1. 45 год.

Зараз весна тільки почалася і смачну закарпатську полуницю поки що купити не можна.

Проте журналіст газети «Неділя Закарпатські новини» знайшов іспанську.

Вона не менш смачна і її можна придбати у будь-яку пору року.

Коштує лоток вагою 300 грамів 150 гривень.

У коробці, яку зроблено у вигляді серця, всього 9 полуничок. Вони всі великі, відбірні і солодкі.

Оформлення пакунка дійсно є гарною фішкою, адже такий набір вітамінів можна не лише з’їсти самому, але й подарувати іншим.

І це має надзвичайно цікавий вигляд.

Баба Анця давно хотіла кудись за кордон поїхати. Розмірковувала не раз: «У Маріки чоловік депутат, возит ї на море у Турцію отдихати, у Цилі молодий любас – бізнесмен, она з ним по три раз на гуд по всюй Європі круїз чинит, а муй дідо, бімбов, нігда ня нігде не повюз», пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Сумно ставало старій від таких думок, деколи навіть плакати починала, бо шкодувала за стількома проведеними роками у селі.

Раз лиш її осінило.

«Син скоро на чехи буде їхати, на заробітки. Поїду з ним. І грошенят мало зароблю, і на світ ся попозераю. І то близько, дорога не довга», – вирішила вона.

Пристала до сина і почала його просити взяти її з собою. Спочатку він впирався, а далі думає: «Дійсно, мати ніколи ніде не була. Заслужила хоч раз у житті на Європу подивитися. Працювати не буде, хай хоч нам їсти варить. Я сам їй платити буду!»

Зробив він бабі біометричний паспорт, і поїхали вони…

Пішли на квартиру, залишили сумки і вирушили Прагу роздивлятися.

Раз лиш бачить стара двоповерховий автобус.

Мар’яна Фантич, що більш ніж 30 років тому позувала Михайлу Михайлюку для фонтану «Дівчина з голубом», у 80-х роках навчалася в Ужгороді на художника. Тоді їй було 17 років.

Тепер Мар’яні 46 і вона мешкає в Лондоні. Закарпатка успішно закінчила коледж мистецтв імені Ерделі, далі – Львівську академію мистецтв, після чого їй поталанило здобути диплом знаменитого англійського університету в графстві Міддлесекс, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Нині наша землячка відомий на весь світ дизайнер. У 2012 році вона разом зі своїм партнером Домініком Янгом створила епатажну колекцію модних речей Apex Predator. Про неї заговорили як про креативну авторку зубатого взуття. Спочатку те, що зуби на підошвах черевиків штучні, ніхто навіть не знав, вони настільки нагадували натуральні. Але вона сама зізналася, що використала штучні пластикові протези китайського виробництва.  Особливого «шарму» підошвам додавали золоті коронки на деяких експонатах. Про цей витвір сучасного мистецтва написали практично всі провідні видання Європи та Америки.

Після цього Мар’яна придумала ще одну новацію – на цей раз у світі спортивного інвентарю.   Її колекція тренажерів із назвою «Подвійні ігри» знову шокувала любителів сучасного нетрадиційного дизайну. У проекті екс-ужгородка задіяла 300 000 сталевих лез, аби підкреслити  конкретні, суперницькі атрибути гімнастичного знаряддя.

Зараз у Києві проходить бізнес-тренінг за участі засновника школи «Бізнес молодість» Петра Осіпова, який презентує авторську програму  «Метаморфози. Занурення».

Учасником події стали і журналісти газети «Неділя Закарпатські новини» та сайту zakarpatpost.net.

Ми навчаємося у найбільш успішних людей планети, аби доносити читачам інформацію ще більш якісно, робити життя закарпатців більш цікавим, аби допомагати рекламодавцям досягати високих результатів у роботі більш ефективно. Заради цього ми вдосконалюємося, переймаємо знання та досвід світових лідерів.

Останнім часом, на жаль, все більше дітей хворіють. Малюкам у зовсім юному віці лікарі ставлять страшні діагнози.

Велике лихо спіткало і родину закарпатців. Прохання про допомогу оприлюднила у соцмережі Оксана Боднарс.

“Друзі!!! У сім’ї берегівчанина Валерія Безрученка горе. Маленькому Максимчику поклали невтішний діагноз – злоякісна пухлина на нирці. ГО “Здорова сім’я – здорове місто” вже шукає можливі фінанси, аби допомогти сім’ї. Але і кожна ваша гривня може стати їм тепер у нагоді. Дитинці два з половиною рочки і його вже чекає неабияке випробовування у житті. Батьки Валерій та Ірина будуть вдячні кожній допопозі, адже у цьому житті найважливіше – здоров’я наших дітей! Ось картка матусі: 5168 7573 5316 1864 на ім’я Безрученко Ірини. Не будьте байдужими!!!! Не обходьте цю біду стороною!” – йдеться у повідомленні.

Спробі переміщення до Угорщини тютюнової контрабанди завадили цієї ночі прикордонники Мукачівського загону.

Близько третьої години ночі прикордонний наряд відділення «Велика Паладь» помітив рух однієї особи з пакунками в бік кордону. Законні вимоги військовослужбовців невідомий проігнорував навіть після попереджувального пострілу та, покинувши пакунки, вдався до втечі.

Під час огляду місцевості, за 500 метрів до державного кордону наряд виявив два пакунки тютюнових виробів, у яких знаходилось 1000 пачок сигарет.

Тендітні, ніжні і нескорені, як і самі закарпатці, крокуси, шафрани та підсніжники, починають розквітати у дендропарку Березинка  на Мукачівщині.

Вони тягнуться до променів сонця. Такі крихітні, але такі сильні. Неймовірна краса карпатської природи вражає.

Помилуватися нею приїжджають навіть гості з інших областей.

Між звичними шафранами трапляються й альбіноси. Їх мало, але вони особливі.

Зараз усе більше говориться про повномасштабну війну з Росією. Як гадаєте, це залякування людей, передвиборча гра, чи реальна загроза?

Про це у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини»  ми говорили з політологом із Ужгорода Віктором ПАЩЕНКОМ.

Загалом Путін від Порошенка чи від будь-якого керівника в Україні хоче консерватизму, аби тут, за його розумінням, було спокійно, прогнозовано, аби влада була священною. Тому, за великим рахунком, війна з Росією можлива, скоріш за все, не за територію, не за прохід до Криму, не за труби, а за мозок, за ставлення. Тобто коли зміни в Україні будуть досягати тих масштабів, що вони можуть бути небезпечними для Росії, вона буде старатися всіма способами це гальмувати, загострювати конфлікти. Чим більше Україна неуспішна, тим меншою є загроза короткочасної війни. Як тільки наша держава почне рухатися вперед швидше, загрози збільшаться. І з цим нічого не можна зробити. Хтось каже: «Давайте мир лише заради миру». Давайте! І загниємо. Наприклад, сусід заліз на вашу територію і каже: «Не будемо конфліктувати, мовчи!» Ви кажете: «Слухай, я тут хочу щось будувати». А він: «Для чого тобі то. Сиди собі тихо». Якщо ви змиритесь, так, не буде конфлікту. Тому, як на мене, якщо буде конфлікт, до нього треба бути готовим. Але не такий, аби лише поговорити, як недавно: загроза, військовий стан треба ввести, патріотичні сили слід змобілізувати. Що за цим стоїть, крім виборів і намагання сконцентрувати владу? Такий конфлікт насправді не несе загрози для держави. Такий медійний конфлікт влаштовує і Росію також. Можна кричати, що там українці нищать все і стріляти час від часу, адже війна – це гроші.

Щаслива в сім’ї жінка і успішна реалізована в житті особистість. Чи сумісними є ці поняття?

Жінка – це і мати, яка передає дітям свої знання та спрямовує їх у правильне русло, і охоронець родини, яка підтримує близьких, і творець клімату в сім’ї, що заряджає оточуючих своєю енергетикою. Жінка – це часто натхненник та генератор ідей для чоловіка.

Утім, для багатьох представниць прекрасної половини головним є не лише сімейний затишок, але й можливість самоствердитись у житті, стати фінансово незалежною.

І таких жінок на Закарпатті багато!

Тож уже втретє, газета «Неділя Закарпатські новини» готує унікальний проект про найбільш відомих представниць прекрасної половини  нашого краю «Успішні жінки Закарпаття».

Вражаючий  проект «НЕДІЛІ» у цьому році знову відкриє для закарпатців імена надзвичайно цікавих і успішних представниць різних сфер – як бізнесу, так і політики, науки, мистецтва, освіти та інших галузей, які можуть поділитися з іншими власними секретами свого успіху. Вони ж добре знають, якою є дорога до визнання.

Вже незабаром ви зможете дізнатися, хто вони, найбільш успішні жінки Закарпаття 2019 року.

Замовити рекламу у журналі «Успішні жінки Закарпаття» можна за теефоном: (050) 222-50-50.

zakarpatpost.net