П’яний ужгородець намагався вдертися в квартиру до колишньої дружини і побив жінку-поліцейську

Закарпатські дебошири навіть не замислюються, до кого застосовують силу

Дивний випадок трапився в Ужгороді. До поліції зателефонувала ужгородка і повідомила, що до неї у квартиру намагається увірватися колишній чоловік, сильно гримає у двері.

Була п’ята ранку, тож на місце події одразу приїхали патрульні. На сходовому майданчику вони побачили п’яного чоловіка, який дійсно намагався вдертися силою до квартири, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Жінка-інспектор спробувала заспокоїти дебошира, але він почав лаятись і нецензурно висловлюватись на її адресу. Патрульна назвалася та посвітила чоловікові в обличчя ліхтариком, аби роздивитись його, оскільки в під’їзді було темно, на що у відповідь отримала від нього удар кулаком в ділянку живота.

На суді свою провину ужгородець не визнав повністю, заперечував  факт нанесення удару, заявивши, що оскільки поліцейські спрямували промені ліхтарика в його обличчя, він руками прикривав очі, щоб його не засліплювало. Казав, що ні насильства, ні погроз до поліцейських не застосовував, хоча вони використати спеціальний засіб сльозогінної та подразнювальної дії.

Тим часом патрульна розповіла суду свою версію подій.

«Приблизно о 5 ранку ми з колегою прибули  на виклик і, заходячи в під’їзд, почули стуки та гуркіт у двері.  Освітлення там  було погане. Піднявшись на 9-й поверх, ми побачили чоловіка, який перебував у стані сп’яніння і бив у двері.  Я представилась, а колега звів його сходами на 7 поверх. Коли ми всі разом спускались, чоловік опору не чинив. Але на 7-му поверсі почав на нашу адресу нецензурно висловлюватись. Ми стояли від нього по обидва боки на відстані від нього приблизно 1 метра. Під час розмови ми світили ліхтариком так, що промінь потрапляв на його обличчя, чоловік розсердився та просив не світити в очі. Після цього він правою рукою, затиснутою в кулак, без попередження наніс мені удар в живіт. Колега, побачивши, що я присіла, застосував до нього спеціальний засіб «Тарен» та надів на руки наручники. Після цього ми викликали оперативний наряд», – наголосила жінка.

Серйозних травм вона не зазнала, оскільки була у бронежилеті. Однак одразу ж поїхала у травмопункт  Ужгородської міської лікарні, де її оглянув лікар. Згідно з медичною довідкою, виданою травмпунктом, патрульній поставили діагноз  – «тупа травма живота».

Заяву про злочин вона не писала, але склала рапорт.

Утім напарник патрульної на суді чомусь заявив, що він не бачив, як нападник бив його колегу.

«Чоловік постійно відмахувався від променів ліхтарика, яким ми світили на нього, але якихось агресивних дій по відношенню до нас не проявляв. Видимість у під’їзді була поганою, тому конкретно я нічого не бачив, а саме – як він ударив патрульну, але знаю про це з її слів, тому припускаю, що це могло трапитися тоді, коли він відмахувався від променів ліхтарика руками», – запевнив він.

Цікаво, що закарпатець, який дебоширив тієї ночі, отримав дуже схвальну характеристику за місцем проживання. Зокрема, у Єдиному реєстрі судових рішень вказано, що він «характеризується як активний меценат, що підтримує серед  дітей  та  підлітків розвиток  такого виду  спорту, як тхеквон-до в Ужгороді», а також що «ніколи сварок, вживання алкогольних напоїв, протиправних дій не  вчиняв».

Тож суд ужгородця виправдав, оскільки не довів, що в його діях був  склад кримінального правопорушення.

Оксана ПРИЙМАК, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net