Неймовірна історія Мухтара, що жив в Ужгороді на 8 Березня

Історію розповіла газеті «Неділя Закарпатські новини» наша постійна читачка.

В Ужгороді є не лише компотні, але й весняні вулиці і на одній із них жив унікальний собака. Звали його Мухтар. Він був дуже розумним, хоч і безпородним, але походження тут зовсім не має значення.

«Його народила наша собака, що жила у батьків. У неї було двоє цуценят. Одного забрали знайомі, а один залишився в нас. Ріс він дуже допитливим і всюди пхав свого маленького чорного носика. Йому подобалося бавитись із сином, супроводжував його усюди, куди він ішов. Та й характер мав не собачий, а скоріше людський. Шкода лише, що не говорив», – розповіла жінка.

За її словами, Мухтар був схожим на лабрадора, тільки шерсть у нього була не золотистою, а сірою. Та й розміри мав середні, і статуру, як у ретрівера, і таким же був люб’язним та привітним до всіх.

«Куди ми йшли, він, ніби тінь, плентався слідом. У магазин – Мухтар за нами, син у ліс – він за ним. Там захищав його від змій, не підпускав нікого до нього. Навіть коли мама йшла до церкви, собака її проводжав. Чекав під огорожею закінчення служби і потім вони удвох поверталися додому. Батько теж обожнював нашого підопічного. Але біда… не любили його сусіди», – зізналася господиня.

Справа в тому, що для Мухтара не існувало перепон, він не хотів сидіти в ув’язненні і завжди вибирався не лише з вольєру, але й із двору ґаздів. Перелітав через будь-яке загородження, наче горобець. Хоч вагу мав немалу, та це не ставало йому на перепоні.

Повну розповідь про унікального чотирилапого читайте незабаром у газеті «Неділя Закарпатські новини».

zakarpatpost.net