Хто покриває ужгородського монстра і хоче його залишити на місці

Бронзового монстра в Ужгороді встановили у листопаді минулого року. Пам’ятник зустрів жорсткий супротив більшості ужгородців. Адже він зовсім не відповідав тому, який автор вказав у проекті.

Тож невдовзі на сайті міської ради з’явилася петиція про його перенесення і тоді її підтримали дочасно і всі, хто голосував висловилися за його перенесення.

Однак днями почалося громадське обговорення, куди саме переносити «Свічу пам’яті».

І тут виник цікавий нюанс.

Хоча в попередній петиції вже вирішили, що потвору слід забрати з набережної Незалежності, тут же у першому пункті серед інших п’яти місць чомусь знову вказана ця локація.

Чому? Це або якась помилка, або навмисне.

Інші варіанти – вул. Тиха (підніжжя Кальварії), вул. Капушанська (цвинтар), пл. Дружби Народів (Ротарі-парк), вул. Шевченка (Парк святої Тетяни), вул. Героїв (Пагорб Слави).

Місць, як бачимо, дуже багато.

Чи не для того це зроблено, аби голоси «розпорошилися» і врешті-решт чиновникам не потрібно було нічого робити і монстр таки залишився просто на попередньому місці. Адже, для прикладу, Пагорб Слави і Кальварія – фактично одна і та ж локація, та її виділено аж двома пунктами. А чи доречно страховисько переносити у Ротарі-парк, який теж фактично знаходиться в центрі Ужгорода? Що йому робити у парку святої Тетяни на Шевченка, або на цвинтарі на Капушанській?

Варто наголосити, що в ситуації, що склалася, коли результати волевиявлення для загального доступу буде відкрито аж  18 березня, у день, коли саме голосування й закінчиться і коли змінити вже нічого не можна буде, єдиною альтернативою є підтримати варіант про перенесення «Свічі пам’яті» на вулицю Тиху. Чому?

Справа в тому, що проміжні результати опублікував на своїй сторінці журналіст Костянтин Черкай.

Вони наступні:

134 голоси – наб. Незалежності (Медичний факультет УжНУ)

62 голоси – вул. Тиха (підніжжя Кальварії)

47 голосів – вул. Капушанська (цвинтар)

5 голосів – пл. Дружби Народів (Ротарі-парк)

8 голосів – вул. Шевченка (Парк святої Тетяни)

45 голосів – вул. Героїв (Пагорб Слави)

У підсумку – за те, аби монстр залишився на попередньому місці проголосувало 134 особи, а за перенесення – 167, тобто більшість.

Однак ці голоси розпорошені і фактично перемагає пункт, за який уже ужгородці голосували, про те, аби пам’ятник залишився на набережній Незалежності. А це фактично є маніпуляцією думкою людей, адже своє «ні» вони вже сказали раніше.

Тож аби його врешті-решт забрали подалі від людських очей найбільш ефективно підтримати той пункт, за який зараз ужгородці віддали найбільше голосів, а це – підніжжя Кальварії на вулиці Тихій (62 голоси).

Інакше страхіття, розміщене прямо у серці міста, ще багато-багато років лякатиме людей своїм потворним зовнішнім виглядом.

Проголосувати можна тут:

vdmk.org/9211 або надіславши  SMS “9211 (пробіл) номер відповіді” на номер 093-177-0035

Більш детально про ужгородського монстра читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

У продажу з 15 березня.

zakarpatpost.net