Жінка пропалила собі телефоном діри в очах

25-річна Чен отримала сильну травму очей після двох років користування смартфоном на максимальній яскравості екрану.

Травма настільки сильна, заявляють медики, що у неї на рогівці утворилося понад 500 дір, і очі виглядають так, “ніби побували у мікрохвильовій печі”.

Пані Чен живе в місті Гаосюн на півдні Тайваню і працює секретарем.

Чен увімкнула свій телефон на максимальну яскравість для того, щоб читати з ного на вулиці, і так ним користувалася протягом двох років.

Після двох років читання повідомлень і перегляду відео з повною яскравістю телефону, Чен почала відчувати біль у очах, які  наливалися кров’ю.

Секретарка пішла до лікарні, щоб полегшити свої страждання, і лікарі виявили, що її ліве око було наповнене кров’ю, а зір було назавжди пошкоджено.

Зір на правому оці був іще гіршим. Лікарі виявили у неї на рогівці понад 500 дірочок.

Чен призначили стероїдне лікування, щоб хоч якось врятувати її зір, і, як повідомляється, на третій день з’явилися ознаки покращення.

Один з лікарів, які надавали Чен медичну допомогу, сказав, що телефон пацієнта випромінював світло на 625 люменів, що більше ніж вдвічі перевищує рекомендований рівень (300 лм).

Лікар сказав, що двогодинне споглядання екрана з яскравістю у  600 лм  має так само впливає на очі, як запечення їх у мікрохвильовій печі.

Модель та виробник телефону постраждалої залишаються невідомі.

Лікарі радять не вимикати світло в кімнаті, якщо ви користуєтеся телефоном вночі, а також не виставляти яскравість на максимум.

zakarpatpost.net