Закарпатські дороги Порошенкові не показали, та він обіцяв допомогти з їхнім ремонтом

Порошенко зазначив, що Закарпаття вже має приклади успішно втілених проектів, ініційованих на місцевому рівні і підтриманих центральною владою. Йшлося про заходи у галузі освіти, охорони здоров’я та інфраструктурні об’єкти, зокрема, дороги і нові пункти пропуску.

За три роки в області введено в експлуатацію 18 закладів дошкільної освіти на 1 100 місць, у тому числі шість новобудов на 410 місць, зазначив президент. Найбільш промовисте – минулорічне відкриття школи у високогірному селі Вишка на Великоберезнянщині, колишнього довгобуду, який стояв без руху 11 років. Зараз там – сучасна школа, дитсадок та амбулаторія, оснащені новими меблями та обладнанням. Мені доповідали про 20 сучасних спортивних майданчиків, будівництво яких буде завершене в цьому році за рахунок субвенції з державного бюджету та співфінансування з місцевих бюджетів. Далі таких майданчиків на Закарпатті буде збудовано ще понад сорок.

Ще одним пріоритетом громад, куди вони спрямовують ресурси і зусилля, Глава держави назвав сферу охорона здоров’я. До кінця цього року на Закарпатті в рамках програми сільської медицини буде збудовано 21 сучасну амбулаторію в сільській місцевості. Крім того, заплановано будівництво перинатального центру в обласній клінічній лікарні імені А. Новака за рахунок Державного фонду регіонального розвитку.

Серед іншого, глава держави повідомив, що на цей рік для ремонту закарпатських доріг державного та місцевого значення в державному бюджеті передбачена рекордна сума – близько 870 мільйонів гривень. До неї ще додадуться проекти Державного фонду регіонального розвитку та кошти місцевих бюджетів. Дорожні роботи мають розпочати вже найближчими тижнями, як тільки дозволить погода.

Вважливою П. Порошенко назвав реалізацію проекту з будівництва Берегівської об’їзної дороги, яка з’єднає угорський автобан М3 з нашої трасою міжнародного значення «Чоп – Київ». Після відкриття пункту пропуску біля села Дийда будуть оптимізовані автотранспортні потоки між Україною й країнами Євросоюзу. Цього року очікують відкриття ще одного міжнародного пункту пропуску «Велика Паладь – Нодьгодош» на українсько-угорському кордоні.

zakarpatpost.net