Погода у Закарпатті на сьогодні, 16 березня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде прохолодна погода.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +6 удень – +11 градусів.

Сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Вранці продовжиться нічний сильний дощ, але ближче до середини дня він повинен закінчитися.

У Хусті – +3 уночі і  +10 удень. Ввечері погода проясниться, але до цього моменту небо буде вкрите хмарами. Практично весь час йтиме сильний дощ, який у другій половині дня повинен послабшати. Ближче до вечора він припиниться.

У Воловці – 0 уночі і  +5 удень. Ввечері погода у Воловці проясниться, але до цього моменту небо буде вкрите хмарами. Вночі очікується сильний дощ, якому вранці на зміну прийде дрібний дощ зі снігом. У другій половині дня опадів не передбачається.

У Сваляві – +2 уночі і +9 удень. З ранку до самого вечора у Сваляві небо буде вкрите хмарами. Сильний дощ розпочнеться ще до світанку, але до середини дня повинен припинитися.

У Тячеві – нічна температура становитиме – +3, денна – +9.

Ввечері у Тячеві на небі можливі прояснення, але протягом дня погода буде похмурою. Практично весь час йтиме сильний дощ, який у другій половині дня повинен послабшати. Ближче до вечора він припиниться.

У Перечині – нічна температура становитиме – +6, денна – +11.

Весь день у Перечині буде хмарним. Вранці продовжиться нічний сильний дощ, але ближче до середини дня він повинен закінчитися.

У Великому Березному – вночі – +1, удень – +9.

У Великому Березному сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Вночі йтиме сильний дощ, який до ранку повинен послабшати, а до середини дня і зовсім закінчитися.

У Берегові та Виноградові – вночі – +6, удень – +12. Протягом усього дня погода буде похмурою. Вранці продовжиться нічний сильний дощ, але ближче до середини дня він повинен закінчитися.

У Міжгір’ї – уночі  +1, вдень – +5. Похмура погода буде триматися у Міжгір’ї не весь день – ввечері небо стане чистим та ясним. Вночі очікується сильний дощ. Вранці – сильний дощ зі снігом, який у другій половині дня зміниться дрібним дощем. Опади припиняться тільки ближче до вечора.

У Рахові – уночі  -1, вдень – +2. Весь день у Рахові буде хмарним. Сильний сніг йтиме вночі та вранці. Вдень він послабшає і до вечора закінчиться.

У цей день вшановується пам’ять протоієрея Петра Турчанинова. У минулі часи помітили, яка середина березня – таке і літо. У селян була традиція обходити навхрест поле, тим самим вказували, що сонцю ніколи відпочивати, потрібно і вологу вести, сніжицею поле поїти. З цього дня для городників розпочинається підготовка картоплі на посадку.

Народні прикмети на 16 березня

  1. Сильний вітер під час опадів при плюсовій температурі — до швидкого припинення снігу і різкого потепління.
  2. Грім – до повернення холодів
  3. Якщо небо на ніч покривається хмарами і посилюється вітер, то заморозків не буде
  4. Прилетів жайворонок – до стійкого тепла. Рано повернулися з півдня граки – на теплу весну
  5. Чим сильніше вітер, тим менше вірогідність місцевих заморозків
  6. Жайворонки співають довго – збережеться ясна погода без опадів, не чутно з ранку – чекай поганої погоди.

zakarpatpost.net