Як закарпатських військових вчили веденню бізнесу

15 березня у рамках проекту «Перепідготовка і соціальна адаптація військовослужбовців та членів їхніх сімей в Україні», що реалізовується на базі Ужгородського національного університету за сприяння ГО «Наше рідне Закарпаття», відбувся мотиваційний семінар з елементами особистісного тренінгу та бізнес-планування.

Семінар проводив Ігор Пероговський – тренер з особистісного розвитку та фінансової грамотності ужгородського клубу «I.G.P.S.»

На занятті піднімались теми мотивації, самодисципліни, визначення та досягнення мети та планування, як основної форми створення базису для створення та розвитку власного бізнесу.

Учасникам в доступній формі на їх особистих прикладах надавались підказки для перетворення мрії в конкретну ціль, визначались бар’єри для подолання перешкод на етапах планування та реалізації власних бізнес амбіцій.

Семінар орієнтований на учасників АТО, членів їх сімей, учасників волонтерського руху з метою адаптації, в першу чергу військових, для їх перекваліфікації.

«Наша організація координує проект «Україна-Норвегія», а саме комплектує групи та надалі супроводжує під час навчання, займається соціальною та психологічною адаптацією учасників.

Навчальний процес перекваліфікації військових це складна внутрішня робота над собою, адже більшість учасників довгий час працювали в режимних структурах, що наклало відбиток на людині як особистості. Освітній процес буде результативний лише в тому випадку, коли слухач має внутрішній поштовх, тобто мотивацію. Саме мотиваційні тренінги є основою навчання слухачів проекту особливо на старті.

Питання фінансової грамотності, самоменеджменту та лідерських якостей для сучасної людини є необхідним пріоритетом в навчанні, тому щиро вдячні мотиваційному тренеру Ігорю Пероговському за змістовне та необхідне в даний момент заняття. Сподіваємося на подальшу співпрацю, адже сьогодні ми будуємо своє майбутнє», – коментує Ольга Костянець, координатор проекту Україна-Норвегія на Закарпатті від ГО «Наше рідне Закарпаття».

Позитивну роль такого роду занять відмічає і завідувач кафедри соціології і соціальної роботи УжНУ Федір Шандор – один з організаторів проекту: «Ми орієнтуємо слухачів курсів на започаткування саме своєї справи у готельно-ресторанному та туристичному напрямах. Курси розраховані на три місяці, вони складаються з лекцій та практичних занять. По закінченню учасники, складатимуть екзамени та отримають сертифікат.

Звичайно що по завершенню курсів, за бажанням, можна влаштовуватися на роботу до інших гравців ринку, але орієнтація курсів спрямована саме на власний проект.

Унікальність проекту у тому, що до нього долучаються не тільки військовослужбовці, а й члени їхніх сімей, адже, саме сімейне коло створює додаткові можливості для того, аби пройшла впевнена реабілітація, соціальна та психологічна адаптація військових».

В межах проекту «Україна-Норвегія» профільні курси в Ужгороді стартували вже втретє, проте мотиваційний семінар такого формату проводиться вперше. Підсумок за його результатами надав сам пан Ігор: «Всі відкриті до спілкування, прагнуть щось змінювати в житті, що є позитивним рухом в цілому. Однак багато перешкод які стримують людей до перших кроків щодо реалізації своїх проектів, головні з яких – страх невдачі та відсутність чіткого планування майбутнього бізнес проекту. Тому ми спробували змінити власні переконання та настрій кожного на позитивну хвилю і, думаю, нам це вдалося».

zakarpatpost.net