Читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини»

Чому на Закарпатті гелікоптер посадили на кукурудзяному полі

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Красне Поле як лакмус політичної ситуації 

Карпатська Україна та вшанування її героїв на Красному Полі минулого тижня були в епіцентрі всезагальної суспільної уваги з двох причин. Перша – офіційне відзначення 80-річчя тих кривавих подій, які багато хто називає Закарпатськими Крутами. 230 юнаків загинули тут, їхні тіла вороги кинули у Тису…

Ужгородська вулиця, на якій були шибениця,  «Мулен Руж» та ливарня

Чи поверне ужгородська Капушанська свою першу назву

Одна з найдовших вулиць Ужгорода – Капушанська – має цікаву історію. За весь час існування вона мала всього дві назви – Капушанська і Перемоги. Назву отримала через те, що вела у Великі Капушани, до Словаччини. Ця дорога існувала давно. Але вулиця почала формуватися аж у ХІХ столітті. І все було добре, поки до міста не прийшли комуністи.

За чим туристи насправді їдуть на Закарпаття 

Денис Ман розповів про зелений туризм, винні тури та термальні джерела

Закарпаття – край туристичний. Останнім часом у області збільшився потік гостей, почали розвиватися нові напрямки туризму, втілюються в життя цікаві програми. Але чи цього достатньо? Чи можемо ми розраховувати на туристичний бум? Які труднощі у сфері рекреації? Як держава дбає про розвиток галузі? Про це та інше у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» під час наших «Недільних бесід» ми говорили з директором департаменту економічного розвитку і торгівлі Закарпатської ОДА Денисом МАНОМ.

Друга світова війна для українців почалася ще на Красному Полі

Цей рік ювілейний для Карпатської України. Мова не тільки про основний ювілей – 80-річчя проголошення незалежності і захисту цієї невеликої держави. Він супроводжується цілим рядом додаткових персональних ювілеїв.

Ужгородського Мухтара і палками били, і камінням закидували…

Неодноразово він приходив додому закривавленим 

Поховали його у могилці, як людину

Історію розповіла газеті «Неділя Закарпатські новини» наша постійна читачка.

В Ужгороді багато вулиць і на одній із них жив унікальний собака. Звали його Мухтар. Він був дуже розумним, хоч і безпородним, але походження тут зовсім не має значення.

Кит проковтнув драйвера і виплюнув його назад живого

51-річний Рейнер Шімпф з південної Африки вирушив зі своєю командою драйверів у Порт-Елізабет-Харбор на схід від Кейптауна, щоб задокументувати пробіг сардин, коли сталася ця незвичайна подія.

Відданий пес врятував господарів, пожертвувавши власним життям

Хоробрий пес загинув у відчайдушній спробі врятувати свою сім’ю від нападу кобри.

У Бубанешварі (східна Індія) далматин на прізвисько Тайсон напав на смертельно отруйного плазуна, коли той намагався прослизнути в будинок.

 Як закарпатська баба Анця усю правду про женську інтуїцію розказала…

Весна. Пригріло сонечко. Вийшла баба Анця мало погрітися під хатою. Сіла на лавицю. У хаті й так її ніхто не чув, а їй так говорити хотілося. Дід пообідав і ліг дрімати, онучка з однокласницею вже годину говорила по телефону, невістка пішла до подруги і забула повернутися, а син читав свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини». Баба знала, що поки все не перечитає, його краще не чіпати, й так не чутиме ні слова, бо для нього газета – свята справа, адже, як він сам казав, лише «Неділі» вірить, бо там не про бабські плітки пишуть, а про правду  життя.

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 22 березня.

zakarpatpost.net