Назвали звички, які впливають на довголіття

Вчені вважають, що хобі продовжує життя людини на 14 років

Вчені після численних досліджень з’ясували, що довголіттю сприяє певний спосіб життя. На думку експертів, існують звички, які допомагають відстрочити настання старості, пише Погляд.

Отже, які звички сприяють довголіттю? Експерти заявляють, що люди, які почуваються молодшими за вік, який вказаний в документах, більш інтенсивні та активні.

Дослідження показують, що такі люди мають на 41% нижчий ризик ранньої смерті. Відзначають, що для довголіття дуже важлива хороша фізична форма у віці після 60 років.

Багато довгожителів мають спільну рису – уміння радіти абсолютно простим речам

Ще одним критерієм довголіття є реалізація своїх амбіцій. Експерти відзначають, коли людина займається улюбленою справою, то отримує позитивні емоції і набагато краще справляється зі стресом. З цієї причини корисно мати якесь хобі. Уточнюють, що таке заняття продовжує життя людини на 14 років.

До речі, експерти зійшлися на думці, що багато довгожителів мають спільну рису – уміння радіти абсолютно простим речам. А також здатність цінувати життя за все те, що воно їм дало.

Як з’ясувалося, важливою складовою довголіття є також здоровий сон. Щоб продовжити своє життя, потрібно спати, як заявляють експерти, не тільки вночі, але і вдень.

Крім того, дослідники рекомендують стежити за своєю вагою, а також їсти багато овочів і фруктів.

zakarpatpost.net