Погода у Закарпатті на сьогодні, 24 березня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде тепла погода.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +3 удень – +16 градусів.

В цей день хмар на небі немає тільки вночі, а з ранку й до самого вечора буде зберігатися похмура погода. Без опадів.

У Хусті – -1 уночі і  +15 удень. Ясною погодою нас цей день не порадує – хмари закриють небо вже з самого ранку та протримаються до пізнього вечора. Без опадів.

У Воловці – +5 уночі і  +12 удень. Ясною погодою нас цей день не порадує – хмари закриють небо у Воловці вже з самого ранку та протримаються до пізнього вечора. Ввечері, можливо, пройде дощ.

У Сваляві – 0 уночі і +14 удень. Ясною погодою нас цей день не порадує – хмари закриють небо у Сваляві вже з самого ранку та протримаються до пізнього вечора. Майже весь день мине без опадів, тільки ближче до вечора може розпочатися дощ.

У Тячеві – нічна температура становитиме – +1, денна – +15.

В цей день хмар на небі немає тільки вночі, а з ранку й до самого вечора у Тячеві буде зберігатися похмура погода. Без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме – +3, денна – +16.

З самого ранку небо у Перечині вкриється хмарами, які протримаються до кінця дня. Ввечері очікується дощ.

У Великому Березному – вночі – +1, удень – +14.

В цей день хмар на небі немає тільки вночі, а з ранку й до самого вечора у Великому Березному буде зберігатися похмура погода. Майже весь день мине без опадів, тільки ближче до вечора може розпочатися дощ.

У Берегові та Виноградові – вночі – +1, удень – +16. Ранок та вечір будут похмурими, а вдень очікується недовге прояснення. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  -2, вдень – +12. Незважаючи на ясну ніч, ранок у Міжгір’ї очікується похмурим. Хмари займатимуть своє місце під сонцем до самого вечора. Ввечері, можливо, пройде дрібний дощ.

У Рахові – уночі  -3, вдень – +7. День буде похмурим, незважаючи на ясну ніч. З самого ранку у Рахові небо вкриється хмарами, які протримаються до кінця дня. Без опадів.

24 березня вшановується пам’ять святого Софронія премудрого, патріарха Єрусалимського. Як відомо, березень – це достатньо холодний місяць, тому заморозки і заметілі для нього цілком нормальне явище. У давнину примітили, що пухнастий іній у цей день передвіщає хорошу погоду. “Якщо у цей день березень забирає з собою холод, літо буде теплим”. У цей час розпочинається ранній рух соку у берези.

Народні прикмети на 24 березня

  1. Вранці й уночі іній – значить, наступний день буде без дощів
  2. Якщо холода завершилися до 23 березня, то буде тепле літо
  3. На Антипа миші з’явилися на полях – це віщує неврожай
  4. Поривчастий і холодний вітер 24 березня – весна буде прохолодною
  5. Якщо добре сніг підтанув на озимих, то чекай врожай грибів
  6. У березні часто йде дощ – прикмета того, що рік буде неврожайним
  7. Якщо 24 березня зібрати талу воду, то її можна використовувати для лікування, поливу рослин, прання, миття підлог і т. д. Вважається, що вона має цілющі властивості
  8. Якщо гнізда птахів розташовуються на сонячній стороні дерев, чагарників, будинків, то літо буде холодним. А якщо птахи 24 березня в’ють свої гнізда в тіні, то літо, навпаки, буде дуже теплим
  9. Кажуть, що на Юхима й Софронія співає перша зозуля. І якщо ви почуєте її 24 березня, то злегка струсніть гаманець з монетами – так можна привернути удачу і багатство
  10. Зозуля прилетіла раніше, ніж на деревах листя з’явилися – чекай неврожаю
  11. Граки літають високо і швидко опускаються на землю – буде дощ
  12. Всі птахи прилетіли практично в один і той же час – прикмета того, що буде похолодання
  13. Великий іній – буде потепління
  14. Журавлі низько пролітають над землею 24 березня – буде дощ
  15. Побачити ластівку в цей день – чекай нещастя
  16. Граки і дикі качки одночасно прилетіли – буде тепла погода
  17. Лебеді сидять на ставках – чекай тепла

zakarpatpost.net